Uutinen

Opetushallitus selvittää taiteen perusopetuksen tilaa verkkokyselyllä 22.10.-11.11.2019

Ajankohtaista Opettajat ja kasvattajat Opetus ja ohjaus
Opetushallitus kerää tietoa taiteen perusopetuksen oppilaitosverkostosta ja opetuksen järjestämisestä lukuvuotena 2019–2020. Kattava verkkokysely on suunnattu oppilaitosten rehtoreille tai muille vastaaville henkilöille ja sen tarkoitus on auttaa kehittämään taiteen perusopetusta.
Kuvituskuva, lapsi piirtää

Opetushallitus on lähettänyt linkit kyselyyn niille taiteen perusopetusta antaville oppilaitoksille, jotka saavat opetustuntikohtaista valtionosuutta. Muille kuin valtionosuutta saaville oppilaitoksille kysely on välitetty kuntien yhteyshenkilöiden kautta.

Opetushallitus kerää kompaktilla webropol-kyselyllä oppilaitoksen perustietojen lisäksi tietoa sivutoimipisteistä, järjestettävästä opetuksesta, yhteistyöstä sekä rahoituksesta ja oppilasmaksuista. Kyselyllä kartoitetaan myös vastaajien näkemyksiä taiteen perusopetuksen lähitulevaisuudesta.

Taiteen perusopetuksen järjestämistä koskeva selvitys julkistetaan alkuvuodesta 2020.

Opetushallitus teki vastaavanlaisen selvityksen edellisen kerran vuonna 2008. Käynnissä oleva kysely on sisällöltään vuoden 2008 selvityksen yhteydessä tehdyn kyselyn kaltainen vertailtavuuden mahdollistamiseksi.

Kysely on avoinna 11.11.2019 klo 16.15 saakka.

Lisätietoja

Selvityksen tekijä Tiia Luoma
p. 0295331626, tiia.luoma [at] oph.fi (tiia[dot]luoma[at]oph[dot]fi)