Uutinen

Tool Fair tuo marraskuussa Rovaniemelle nuorisotyön ammattilaisia ympäri Euroopan

Ohjelmat Nuorisotyö Erasmus+ Erasmus+ nuorisoalalle Youth in Action EU:n nuoriso-ohjelmat Euroopan solidaarisuusjoukot
4.11-8.11. Rovaniemellä järjestettävä Tool Fair tuo yhteen yli 100 eurooppalaista nuorisotyön ammattilaista. Tapahtuma on osa Suomen EU-puheenjohtajakauden virallista ohjeisohjelmaa.
Tool Fair X1V logo

Tool Fair -tapahtumassa esitellään nuorisotyön parhaita käytäntöjä eri puolilta Eurooppaa. Ohjelmassa on muun muassa keskusteluja, työpajoja ja vertaisoppimista. Osallistujat pääsevät jakamaan omia hyviä käytäntöjään sekä oppimaan muiden parhaita toimintatapoja.

Suomessa nuorisotyöllä on pitkä historia ja tunnustettu ammatillinen asema, joten tapahtuman teemaksi on valitettu itseoikeutetusti tietotaito (englanniksi know-how). Suomesta esillä on muun muassa nuorisotyön auditointi- ja itsearviointimalli sekä digitaalinen nuorisotyö.

Tool Fair -tapahtumassa luodaan yhdessä kattava katsaus ajankohtaisiin ja merkityksellisiin nuorisotyön ilmiöihin.

– Olemme erityisen ylpeitä siitä, miten rovaniemeläiset nuoret osaavat sanoittaa nuorisotyön käytännön arkea kulttuurin, taiteen, liikunnan ja median kautta, iloitsee Merja Tervo, Rovaniemen kaupungin vapaa-ajan palveluiden palvelualuepäällikkö.  

Järjestyksessään 14. Tool Fair toteutetaan nyt ensimmäistä kertaa Suomessa yhteistyössä Rovaniemen kaupungin nuorisopalveluiden, eurooppalaisen nuorisoalan resurssikeskuksen ja Opetushallituksen, Suomen kansallisen Erasmus+ -toimiston kanssa.

– Meistä on tärkeää olla mukana kehittämässä eurooppalaisen nuorisotyön osaamista ja sen tunnettuuden lisäämistä ja tukea samalla paikallisen nuorisotyön kansainvälistymistä sekä esitellä sen pohjoista ulottuvuutta, kiteyttää Nuorison, kulttuurin ja liikunnan kansainvälistymispalvelut -yksikön päällikkö Irmeli Karhio Opetushallituksesta.

Lisätietoja

  • Annina Kurki, Erasmus+ kansallinen toimisto, Opetushallitus, puh.  +358 295 331719
  • Johanna Nokkanen,  Rovaniemen kaupungin nuorisopalvelut, puh. + 358 40 7167693