Uutinen

Yrittäjän päivän teemana yrittäjäksi kasvaminen

Opettajat ja kasvattajat Perusopetus Opettajat ja kasvattajat
Yrittäjän päivänä 5.9. järjestetään erilaisia yrittäjyyteen liittyviä tapahtumia.Tutustu kouluille ja oppilaitoksille suunnattuihin materiaaleihin yrittäjyyskasvatuksen tueksi.

Voitto

Vuoden 2019 Yrittäjän päivän päätapahtuma järjestetään Tampereella, Mediapoliksella sijaitsevassa YLEn Factory-hallissa 5.9.2019. Tapahtumapäivän teemana on ”Yrittäjyyskasvatus perusopetuksesta korkeakouluun”. Yrittäjän päivän järjestelyissä Tampereella on mukana myös Tredun ammatillisen koulutuksen Media-alan opiskelijoita.

Yrittäjän päivän lastentapahtuma

Yrittäjän päivänä 5.9. järjestetään Polku yrittäjyyteen -tapahtuma, joka on tarkotettu 4. luokkalaisille Tamperelaisille koululaisille. Tapahtumassa on tarjolla paljon yrittäjyyteen, yritteliäisyyteen, sekä omaan aktiivisuuteen kannustavaa puuhaa toimintaradan muodossa.

Radalla lapset suorittavat tehtäviä viidellä eri pisteellä. Suoritettavat tehtävät voivat liittyä esimerkiksi kiertotalouteen, tuotteiden "tuunaamiseen", äänestämiseen tai oman yrityksen perustamiseen. Toimintaradan jälkeen pääsemme kuulemaan suosittujen tubettajien, Elinan ja Sofian esitystä. Elina, 11, ja Sofia, 8, ovat työskennelleet 6- ja 9-vuotiaasta lähtien, ja he kertovat esityksessään, mistä voi saada inspiraatiota ja uskallusta aloittaa oma yritys, ja miten kannattaa lähteä liikkeelle vaikka nyt heti nelosluokkalaisena!

Yrittäjän päivä tarjoaa myös hyvän tilaisuuden seurata Yrittäjän päivän lastentapahtumaa Polku-yrittäjyyteen suorana lähetykseä Yle Areenassa torstaina 5.9. klo 12 alkaen. Linkki Polku-yrittäjyyteen -lähetykseen.

Toimintaradan pisteiden sisällöstä vastaavat Nuori Yrittäjyys, Talous ja nuoret TAT, Suomen 4Hliitto, Ylöjärven yrittäjyyslukio, Tampereen yliopiston normaalikoulun lukio ja Tampereen yliopiston digitaalisen valmistuksen verstas FabLab.

Ammatillinen koulutus mukana yrittäjän päivän vietossa

Ammatillisissa tutkinnoissa työelämätaidot ja yrittäjyys ovat oleellinen osa ammattitaitoa. Hyvä ammattitaito, oma-aloitteisuus ja sujuvat vuorovaikutustaidot luovat toimivan perustan työelämässä toimimiselle.  Lisäksi ammatillisessa koulutuksessa voi suorittaa suoraan yrittäjyyteen liittyviä tutkintoja.

Yrittäjyyteen liittyviä tutkintoja ovat yrittäjän ammattitutkinto, johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto ja yritysneuvojan erityisammattitutkinto. Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto on yhdistynyt johtamisen erikoisammattitutkintoon ja on 1.1.2019 alkaen voimassa nimellä johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto. Tutustu tutkintoihin eperusteet-palvelussa

Katso myös

Vinkkejä Yrittäjän päivän viettoon kouluissa

Eväitä ja esimerkkeja yrittäjäksi aikoville tarjolla suorana MessiLive.fi -lähetyksessä 5.9. klo 10. Yrittäjäpäivän kunniaksi järjestetyssä lähetyksessä yhteistyökumppanina Savon Yrittäjät. Lähetyksessä puhutaan yrittäjyyden merkityksestä ja kuullaan hienoja yritystarinoita. Linkki lisätietoon ja MessiLive.fi-lähetykseen.

Osallistu somessa: #yrittäjänpäivä