Uutinen

Avointen oppimateriaalien kirjastossa uutta

Opettajat ja kasvattajat Varhaiskasvatus Esiopetus Perusopetus Lukiokoulutus Ammatillinen koulutus Digitaalisuus Opettajat ja kasvattajat Oppimateriaali
Avointen oppimateriaalien kirjastosta on saatavilla laaja valikoima oppimiseen, kasvatukseen ja opetukseen tarkoitettuja avoimia oppimateriaaleja. Maaliskuussa avatun kirjaston materiaaleja voi käyttää vapaasti ja maksutta esimerkiksi osana opetusta ja oppimista. Suurinta osaa materiaaleista voi käyttää myös omien oppimateriaaliensa pohjana.
Aikuiset keskustelevat tietokoneen ääressä

Avointen oppimateriaalien kirjasto (aoe.fi) toimii myös avoimena julkaisualustana, jossa opettajat voivat jakaa omia oppimateriaalejaan. Avointen oppimateriaalien kirjaston tiimi on mukana tukemassa tekijöitä julkaisun eri vaiheissa ja kuulee mielellään käyttäjien kokemuksia oppimateriaalien käyttöönotossa ja jatkokehittämisessä.

Uusi kokoelma-ominaisuus mahdollistaa useiden omien oppimateriaalien näkymien kokoamisen. Esimerkiksi kaikki hankkeen materiaalit voi näyttää yhdellä sivulla, luoda tietyn kurssin kaikille materiaaleille sivun tai jakaa toisille tietyn aiheen oivaltavimmat materiaalit. Lisätietoa työkalusta löytyy alla olevasta linkistä.

Etätukea kirjaston käyttöön

Oppimateriaalien tekemisen ja julkaisemisen ohjeet on päivitetty, ja niihin voi perehtyä Avointen oppimateriaalien kirjaston sivuilla. Tänä syksynä on myös mahdollista pyytää Avointen oppimateriaalien tiimi etäyhteydellä omaan organisaatioon kertomaan kirjastosta, avoimista oppimateriaaleista ja avoimesta oppimisesta. Jos verkostosi tai organisaatiosi kaipaa lisätietoa avoimista oppimateriaaleista, ota yhteyttä osoitteeseen oppimateriaalivaranto [at] csc.fi

Lue lisää ja osallistu jakamiseen!