Uutinen

#BeInclusive EU Sport Awards – haku käynnissä nyt!

Ohjelmat Liikunta ja urheilu Kansalaistoiminta Erasmus+ liikunnalle ja urheilulle – Sport Hyvinvointi Tasa-arvo ja osallisuus
Euroopan komissio on julkaissut haettavaksi #BeInclusive-palkinnon liikunnan ja urheilun toimialalta. Kilpailun tarkoituksena on korostaa liikunnan roolia sosiaalisen vahvistamisen välineenä sekä nostaa esiin siinä onnistuneita toimijoita. Kilpailuun voi osallistua 30.6.2020 mennessä ja komissio palkitsee voittajat marraskuussa 10 000€ tunnustuksella.
Be inclusive eu sport awards -palkinnon voittajat poseeraavat kymmenentuhannen euron palkintoshekin kanssa.
Vuonna 2018 voiton nappasi Monaliiku ry Fit4Life-projektillaan. Kuvassa (vas.) Monaliikun vastaava liikunnanohjaaja Ayisat Yusuf-Aromire, toiminnanjohtaja Claudia Nystrand sekä Euroopan komission urheiluyksikön varajohtaja Marisa Fernandez Esteban.

Kilpailuun voivat ottaa osaa kaikki liikunta- ja urheilusektorilla toimivat tahot, jotka edistävät sosiaalista hyvinvointia. Liikunta ja urheilu on täynnä mahdollisuuksia ja toiminnan avulla voidaan parhaimmillaan tuoda ihmisiä yhteen, edistää kunnioittavan ilmapiirin kehittymistä sekä rikkoa ennakkoluuloja.

Euroopan komissio rohkaisee nyt liikunnan ja urheilun toimijoita tuomaan esiin omia projektejaan, joiden avulla on onnistuttu edistämään sosiaalista osallistamista ja vahvistamista liikunnan avulla.

–Suomesta löytyy monipuolisia ja ainutlaatuisia ideoita liikunnan parista, joten tässä onkin hieno mahdollisuus esitellä muulle Euroopalle omaa osaamistaan, kannustaa urheiluministeri Hanna Kosonen, joka palkitsi voittajat viime vuoden palkintogaalassa EU:n puheenjohtajamaan ominaisuudessa. 

Palkinnon hakuaika jatkuu kesäkuun loppuun asti ja kolme voittajaa julkistetaan marraskuussa Brysselissä järjestettävässä palkintogaalassa, johon kutsutaan kaikkiaan 10 finalistia. 


Lisätietoja sekä tarkemmat hakuohjeet löytyvät Euroopan komission sivuilta.

Erasmus+ Sport yhteyspiste neuvoo kilpailuun osallistumisessa. Kysymyksiä hakuprosessiin liittyen voi lähettää osoitteeseen sport [at] oph.fi 

 

Teksti: Erika Mattila