Uutinen

Bridging Culture and Audiovisual through Digital -haun tulokset julkaistu - Suomesta mukana Biotaiteen seura

Ohjelmat Kulttuuri Luova Eurooppa
Luova Eurooppa -ohjelman Bridging culture and audiovisual content through digital -pilottihaun 2. hakukierroksella myönnettiin tukea 8 hankkeelle. Haun tavoitteena on lisätä kulttuurin ja audiovisuaalisen alan yhteistyötä ja yhteiskunnallista hyötyä uusien digitaalisten mahdollisuuksien avulla.
Hologrammi. Kuva Ashwin Vaswani_Unsplash.

Suomen biotaiteen seura on mukana portugalilaisen Cultivamos Culturan hankkeessa ArcHIVE. Hankkeessa luodaan avoimella koodilla toimiva uusi digitaalinen alusta eurooppalaisen biotaiteen käytäntöjen kokoamiseen, julkaisuun ja jakamiseen. Tämä on jo 5. Biotaiteen seuran Luova Eurooppa -hanke tällä ohjelmakaudella.

Seuran toiminnanjohtajan Erich Bergerin mukaan hanke tuo alalle uusia kaivattuja työkaluja.

- Uusi alusta toimii mm. katalysointi- ja fasilitointityökaluna taideteosten ja museonäytteiden digitalisoinnissa, arkistoinnissa ja jakelussa, verkkotilaisuuksien suunnittelussa  ja toteutuksessa sekä  lisätyn todellisuuden julkaisuissa.

Rahoitusta myönnettiin hieman ennakoitua enemmän, eli yhteensä 3,2 miljoonaa euroa. Tukea saivat seuraavat hankkeet:

  1. Cultivamos Cultura (PT): ArcHIVE
  2. Fondazione Sistema Toscana (IT): Me-Mind
  3. Idryma Technologias Kai Erevnas (EL): DigiTraining
  4. BGZ (DE): AURA
  5. MEET Digital Culture Center (IT): REAL-IN
  6. Universidad de Navarra (ES): VALETEVIATORES
  7. Pro Progressione (HU): MUSE.ar
  8. ELISAVA - Barcelona School of Design and Engineering (ES): VIBE

Kahdella Bridging Culture and Audiovisual through Digital -hakukierroksella on myönnetty nyt tukea yhteensä 16 hankkeelle. Tavoitteena on ollut valmistella vuonna 2021 käynnistyvään Luova Eurooppa -ohelmaan suunniteltua Creative Innovation Lab -kokonaisuutta, joka tarjoaisi vastaavan tyyppistä tukea eri aloja yhdistäville innovatiivisille digitaalisille hankkeille.