Uutinen

Erasmus+ ammatillisen koulutuksen asiakas- ja kehittämispaneelissa uusia jäseniä

Ohjelmat Erasmus+ Erasmus+ ammatilliselle koulutukselle Kansainvälistyminen
Ihmiset yhdessä

Opetushallituksessa kahden vuoden ajan toimineeseen asiakas- ja kehittämispaneeliin haettiin loppukesällä uusia jäseniä vaihtovuorossa olevien tilalle. Panelistin tehtävät kiinnostivat suuresti ja 18 hyvän hakemuksen joukosta valittiin kolme uutta jäsentä. Paneeli kokoontui uudella kokoonpanolla ensimmäisen kerran lokakuun alussa.

Mukaan paneeliin tulivat Katarina Walker (OSAO), Mikko Siirilä (Valkeakosken koulutuskuntayhtymä) ja Risto Virkkunen (Kainuun ammattiopisto). Paneelissa jatkoivat Anne-Mari Behm (Ammattiopisto SAMIedu), Heidi Jokinen (Keski-Pohjanmaan ammattiopisto) ja Rea Tuominen (Gradia).

Asiakas- ja kehittämispaneelin tehtävänä on edistää ja tukea ammatillisen koulutuksen kansainvälistä yhteistyötä Erasmus+ -ohjelmassa. Toimintaympäristön muutokset tänä vuonna ovat haastaneet kansainvälistä toimintaa kaikkialla Euroopassa. Yhteistyö ja yhteiskehittäminen oppilaitosten ja Opetushallituksen välillä on nopeasti muuttuvissa tilanteissa entistä tärkeämpää. Ensimmäisessä kokouksessa yksi tärkeimmistä aiheista olivat erilaiset virtuaaliset mahdollisuudet ja haasteet kansainvälisessä toiminnassa sekä uuden Erasmus+ -ohjelman näköalat tulevaisuuteen.