Uutinen

EU:n liikkuvuustukiohjelman haut auki

Ohjelmat Luova Eurooppa Kansainvälistyminen Rahoitus
EU:n liikkuvuustukiohjelma i-Portunus on jälleen käynnissä ja julkaisee viisi hakukierrosta joulukuun ja alkuvuoden 2021 aikana.
Maarit Mustosen installaatio Air Between Floors
Kuvataiteilija Maarit Mustonen sai i-Portunus -tukea vuonna 2019 residenssiin Scottish Sculpture Workshopissa. Teos: tai tikku jalkapohjassa tai hihaton paita tai puutarha tai (2020).

Liikkuvuustukea voivat hakea arkkitehtuurin, kulttuuriperinnön, kirjallisuuden kääntämisen ja musiikin ammattilaiset EU:n Luova Eurooppa -ohjelmaan osallistuvissa maissa.

Matkan tarkoituksena on oltava kansainvälinen yhteistyö, residenssi tai muu ammatilliseen kehittymiseen tähtäävä toiminta.

Ensimmäiset haut auki kääntäjille, säveltäjille, muusikoille ja laulajille – myös ryhmille

Parhaillaan käynnissä on kaksi hakukierrosta, joissa liikkuvuustukea voivat hakea

  • kirjallisuuden kääntäjät koulutustaustasta riippumatta
  • säveltäjät, muusikot ja laulajat erityisesti klassisen musiikin, jazzin ja kansanmusiikin puolelta.

Hakija voi olla henkilö tai korkeintaan viiden hengen ryhmä.

Tukea voi hakea 7-60 vuorokauden mittaiselle liikkuvuusjaksolle aikavälillä 1.6.2021-30.11.2021. Rahoitusta voi saada matkakustannuksiin ja päivärahoihin korkeintaan 3000 euroa. Vallitsevan tilanteen takia toteuttamistapa voi olla fyysisen matkustamisen sijaan virtuaalinen tai näiden kahden yhdistelmä.

Hakuaika päättyy 28.2.2021 klo 19 (Suomen aikaa) ja haku tapahtuu sähköisesti i-Portunus -sivuston kautta.

Loput i-Portunuksen hakukierroksista avautuvat tammi-helmikuussa 2021

Tuolloin haut kohdistuvat arkkitehtuurin, kulttuuriperinnön ja musiikin ammattilaisille. Tarkempia tietoja julkaistaan tammikuussa.

Tule kuulemaan lisää infotilaisuuteemme

Opetushallituksen Luova Eurooppa -yhteyspiste järjestää 19.1.2021 infotilaisuuden, jossa i-Portunuksen koordinaattori Alan Quireyns Goethe-Institutista kertoo liikkuvuustukiohjelmasta ja hakumenettelystä.

i-Portunuksen toteutuksesta vastaavat yhteistyössä Goethe-Institut, Institut français ja Izolyatsia. Ohjelmalla testataan mallia EU-rahoitteisen liikkuvuustukiohjelman toteuttamiseksi kulttuurisektorilla. Jatkossa rahoitus tulee olemaan osa vuonna 2021 käynnistyvää EU:n Luova Eurooppa -ohjelmaa.