Uutinen

Intohimona oppiminen! – podcast koulutuksen ilmiöistä

Ajankohtaista Perusopetus Opettajat ja kasvattajat Tasa-arvo ja osallisuus
Opetushallituksen uuden podcast-sarjan ytimessä ovat kysymykset yhdenvertaisista mahdollisuuksista oppia – miten huolehdimme siitä, että jokaisella oppilaalla on hyvät mahdollisuudet oppia ja löytää omat vahvuutensa? Intohimona oppiminen -podcast tarjoaa tietoa, tukea ja inspiraatiota koulutusalan ammattilaisille.
Intohimona oppiminen

Intohimona oppiminen -podcast-sarjan ensimmäiset jaksot käsittelevät tasa-arvoisen peruskoulun haasteita eri näkökulmista: Miten oppilaiden hyvinvointi turvataan, muuttuuko koulun johtaminen, miten kokeilut muuttavat kehittämistä?

–Oppilaat oppivat kukin omalla tavallaan, ja opettajan on hyvä huomioida se kaikessa vuorovaikutuksessa. Ensimmäisessä jaksossa pohdimme sitä, miten koulu voisi paremmin ottaa huomioon lasten ja nuorten erilaiset lähtökohdat ja varmistaa tasa-arvoiset mahdollisuudet oppia. Mitä opettajat voivat tehdä, kysyy sarjan juontaja opetusneuvos Pia Kola-Torvinen.

Kuuntele ensimmäinen jakso Tasa-arvoinen peruskoulu – mikä sitä haastaa? Spotifyissa, jos sinulla on jo tili. Tai kuuntele jakso Spotifyissa ilman kirjautumista tästä.

Jakson vieraina ovat pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen ja professori emeritus Jouni Välijärvi. Tulevissa jaksoissa vierailee lisää koulutuksen parissa työskenteleviä johtajia, opettajia, rehtoreita ja kokeilijoita. Uusi jakso ilmestyy kahden viikon välein.  Jos oppiminen on intohimosi, niin tämä podcast on sinulle.