Uutinen

Jos sä saisit päättää?! – Lasten tasavallan kampanja innostaa alakoululaisia osallistumaan päätöksentekoon

Opettajat ja kasvattajat Perusopetus Opettajat ja kasvattajat Historia Yhteiskuntaoppi Yleissivistävä koulutus
Opetushallituksen kanssa yhteistyössä tehty Ylen lastenohjelmien uusi draamakomedia Lasten tasavalta innostaa lapsia osallisuuteen ja aktiivisuuteen.
Kuvituskuva: Lapset pohdiskelevat porukalla

Suomen vanhimmasta perustuslaillisesta dokumentista on paljastunut aiemmin huomaamatta jäänyt pykälä, jonka mukaan yli 12-vuotiaalla henkilöllä ei ole oikeutta toimia päättävässä julkisessa virassa. Kyseessä on mitä ilmeisimmin kirjoitusvirhe, mutta koska Suomi on valtio, jossa pykäliä noudatetaan kirjaimellisesti, kaikki kansanedustajat, ministerit ja presidentti ovat saaneet potkut ja heidät on korvattu lapsilla. Suomi on nyt maailman ensimmäinen ja ainoa maa, jossa valta päättää asioista on lapsilla. 

Tältä pohjalta starttaa Ylen lastenohjelmien tuottama 12-osainen Lasten tasavalta -draamakomedia sunnuntaina 25.10.2020 Yle Areenassa ja Yle Galaxissa TV2 klo 9.30.

TV-sarjaan liittyy myös Jos sä saisit päättää?! -kampanja. Kampanjan tavoitteena on innostaa koululaisia osallistumaan päätöksentekoon sekä vahvistaa koululaisten osallisuutta ja osallistumista edistävää demokraattista ja yhteisöllistä toimintakulttuuria.