Uutinen

Kaikki Luova Eurooppa -hankkeet ovat nyt yhden klikkauksen päässä

Ohjelmat Luova Eurooppa Kansainvälistyminen
kitara, sulkakynä, maalituubi, sivellin ja paletti

EU:n Luova Eurooppa -ohjelman seitsenvuotinen toimikausi (2014-2020) on päättymässä. Kulttuurin alaohjelmasta on rahoitettu satoja eurooppalaisia yhteistyöhankkeita, jotka ovat tarjonneet osallistujille mahdollisuuden verkostoitua kansainvälisesti, löytää uusia yleisöjä oman maan rajojen ulkopuolella sekä jakaa ja kehittää taitoja ja osaamista.

Suomalaisten osallistuminen näihin hankkeisiin on nyt koottu yhteen osoitteeseen. Opetushallituksen Luova Eurooppa -yhteyspisteen kokoama hankepankki esittelee seitsemän vuoden ajalta yhteensä 71 yhteistyöhanketta, joissa on mukana suomalaisia kulttuuri- ja luovien alojen organisaatioita.

Mukana on inspiroivia hanke-esimerkkejä laajasti eri aloilta viikinkiperinnöstä sairaalaklovneihin. Yhdistävänä tekijänä kaikissa hankkeissa on kansainvälisyys ja menestyminen kovassa, eurooppalaiseen vertaisarviointiin perustuvassa kilpailussa hankerahoituksesta.

– On hienoa saada koottua kaikki suomalaisväritteiset hankkeet yhteen osoitteeseen. Näin tarjoamme näyteikkunan Euroopan alueella tehtävälle kulttuuriyhteistyölle ja lisänäkyvyyttä kunnianhimoisille hankkeille. Hanke-esimerkit voivat myös auttaa uusia toimijoita punnitsemaan omia mahdollisuuksiaan lähteä mukaan ensi vuonna käynnistyvään uuteen Luova Eurooppa -ohjelmaan, kannustaa vastaava asiantuntija Hanna Hietaluoma-Hanin Luova Eurooppa -yhteyspisteestä.

Hankkeiden lisäksi samasta osoitteesta löytyy tilastoja suomalaisten osallistumista Kulttuurin alaohjelmaan seitsemän vuoden ajalta.

Opetushallitus (vuoteen 2017 saakka CIMO) on vastannut EU:n Luova Eurooppa -ohjelman Kulttuurin alaohjelman asiantuntijapalvelu-, tiedotus- ja neuvontatehtävistä sekä Suomen yhteyspistetoiminnan koordinaatiosta vuodesta 2014 alkaen.