Uutinen

Kokemuksia Europassin käyttämisestä

Lokakuussa vietetään Europassin käyttäjien kuukautta. Tarkoituksena on tuoda esiin käyttäjien kokemuksia ja toisaalta myös kerätä palautetta Europassin kehittämistä varten.

Käyttäjäpalautetta on jo saatu eri puolilta Eurooppaa. Palaute on arvokasta Europassin kehittämiseksi.

Europassia kehutaan erityisesti siitä, että sillä voi esitellä kerralla koko osaamisensa sekä työ- ja opiskeluhistoriansa. Portaali saa myös kiitosta opiskelumahdollisuuksien hakutyökalun suhteen. Työkalu on vielä beta-versio ja sitä kehitetään jatkuvasti.

Europassin CV:tä oli helppo käyttää ja se myös näyttää hyvältä. Marija, Latvia
Lokakuussa #HumansOfEuropass -kampanja kerää käyttäjien kokemuksia Europassista.


Ansioluettelon täyttäminen koetaan helpoksi, koska siihen voi käyttää omassa Europassi-profiilissa olevia tietoja. Ansioluettelon ulkonäkö miellyttää käyttäjiä, mutta jotkut kaipaavat myös vanhaa ulkoasua. Uusia ansioluettelopohjia, myös vanhan mallin mukaisia, on tulossa käyttöön.

Kansainvälinen näkökulma nostetaan tärkeäksi elementiksi erityisesti nuorten aikuisten keskuudessa. Sen uskotaan helpottavan töiden ja opintomahdollisuuksien hakua siinä vaiheessa, kun halutaan hyödyntää mahdollisuutta kansainväliseen liikkuvuuteen.  

Europassi-portaali on saanut myös kehitysehdotuksia ja palautetta esimerkiksi tiettyjen toimintojen teknisten häiriöiden suhteen ja eri kieliversioiden parantamiseen liittyen. Europassia voi käyttää 29:llä kielellä, joten kieliversioita parannellaan jatkuvasti palautteen perusteella.
 

Europassi pähkinänkuoressa löytyy täältä.
Takaisin Europassin etusivulle pääset täältä: www.europass.fi