Uutinen

Komissio tukee eurooppalaisen esittävän taiteen levitystä 2,5 miljoonalla eurolla – haun toteuttajan haku nyt auki

Ohjelmat Kulttuuri Luova Eurooppa Kansainvälistyminen Rahoitus
Juuri avautuneen tarjouspyynnön kautta tuetaan esittävän taiteen rajat ylittävää levitystä ja digitaalista jakelua.
Tanssijat lavalla

Komission uusi esittäville taiteille (teatteri, tanssi, sirkus ja katutaide) suunnattu levitystuki oli suunnitteilla jo aiemmin. Koronatilanteen esittäville taiteille aiheuttaman kriisin myötä tuen merkitys on korostunut entisestään. Tästä syystä haun budjettia on kasvatettu alkuperäisestä 2,5 miljoonaan euroon ja tukea ohjataan entistä vahvemmin myös uusiin digitaalisiin ratkaisuihin.

Komissio on nyt avannut tarjouspyynnön, jossa etsitään haulle toteuttajaa 31.7.2020 saakka. Valittu toteuttaja jakaa tuen eteenpäin alalle uuden pilottihaun kautta. Sen ohella tarjouspyyntöön sisältyy kartoituksen tekeminen jo olemassa olevista tukimekanismeista, hakuun liittyvän verkkoalustan luominen sekä politiikkasuositusten laatiminen komissiolle.

Tuki suunnataan sekä teosten fyysiseen että digitaaliseen levitykseen ja jakeluun. Tavoitteena on myös luoda uusia toimintatapoja liittyen alan hiilijalanjäljen pienentämiseen ja uusien digitaalisten välineiden hyödyntämiseen. Käytännössä tätä voi olla esim. esitysten tallennus ja striimaus muun kiertuetoiminnan lisänä.