Tiedote

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku alkaa – tarjolla lähes 8 000 opiskelupaikkaa

Ajankohtaista Korkeakoulutus
Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen syksyn yhteishaku alkaa keskiviikkona 2.9. klo 8. Haku päättyy keskiviikkona 16.9. klo 15. Hakemuksen voi täyttää osoitteessa Opintopolku.fi.
Kaksi miestä selailee kirjoja kirjaston hyllyjen välissä

Yhteishaussa on tänä syksynä tarjolla lähes 8 000 opiskelupaikkaa noin 300 koulutuksessa. Sekä aloituspaikkoja että koulutuksia on nyt mukana ennätysmäärä. Viime syksyn haussa oli tarjolla 6 700 aloituspaikkaa ja noin 250 koulutusta. Aloituspaikkojen määrän kasvua selittää pyrkimys koulutustason nostamisesta Suomessa. Tavoitteena on, että vähintään puolet 25–34-vuotiaista suorittaisi korkeakoulututkinnon vuonna 2030.

Eniten aloituspaikkoja on terveys- ja hyvinvointialoille. Aloituspaikoista 62% on varattu ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeville.

Tarjolla on pääasiassa suomenkielistä koulutusta. Suurin osa syksyn yhteishaun tarjonnasta on ammattikorkeakoulujen koulutuksia: mukana on 20 ammattikorkeakoulua ja viisi yliopistoa. Yliopistokoulutuksia on haettavana 30, joista valtaosa on joko maisterikoulutuksia tai suunnattu avoimen korkeakoulun opintoja suorittaneille.

Syksyn yhteishaussa voi hakea enintään kuuteen hakukohteeseen. Koulutukset on laitettava hakulomakkeella mieluisuusjärjestykseen.

Korkeakoulut pyrkivät järjestämään valintakokeensa pääsääntöisesti kampuksilla turvallisuusohjeet huomioiden. Korkeakoulut ohjeistavat hakijoita valintakokeisiin sekä muihin mahdollisiin korkeakoulutuksen opiskelijavalintaan liittyvissä asioissa omilla verkkosivuillaan.

Valintojen tulokset julkaistaan viimeistään 27.11.2020.

Lisätietoja (sähköposti etunimi.sukunimi [at] oph.fi):

  • Erityisasiantuntija Merja Väistö, p. 029 533 1386
  • Suunnittelija Minea Wilo-Tanninen, p. 029 533 1397

Lue lisää: