Tiedote

Maailman suurimmassa vanhempainillassa 28.4. jaetaan kokemuksia etäopetuksesta 

Ajankohtaista Perusopetus Koronavirus Kodin ja koulun yhteistyö
Maailman suurimmassa vanhempainillassa 28.4. klo 18 jaetaan vanhempien ja huoltajien kokemuksia koulunkäynnistä ja etäopetuksesta poikkeusaikana ja tarjotaan mahdollisuus yhteiseen keskusteluun verkossa.  
Maailman suurin vanhempainilta final

Koululaisten perheissä on oltu tänä keväänä uudenlaisen tilanteen edessä, kun suurin osa oppilaista on siirtynyt opiskelemaan etänä. Vanhempainillassa kuullaan näkemyksiä, miten etäopiskelu ja -opettaminen on sujunut kevään aikana. Keskustelun teemoina ovat oppiminen, hyvinvointi ja yhteistyö koulun ja kodin välillä. Illan aikana kuullaan myös oppilaiden ja opettajien näkemyksiä etäopiskelusta ja -opettamisesta.

– Haluamme kutsua kaikki peruskoululaisten huoltajat ja vanhemmat jakamaan kokemuksia poikkeustilanteen etäopetuksesta sekä mahdollistaa verkkokeskustelu ympäri Suomen. Mikä on toiminut ja missä on kohdattu haasteita? Tavoitteena on kerätä opit tästä tulevaisuutta varten, toteaa Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen.

Vanhempainillassa mukana keskustelemassa ovat Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen, Vuoden Isä -palkittu Hermanni Hyytiälä sekä suuri joukko Opetusalan asiantuntijoita. Tilaisuuden avaa opetusministeri Li Andersson

– Ilta on hieno mahdollisuus kuulla ja keskustella lasten ja nuorten oppimisesta ja hyvinvoinnista sekä kodin ja koulun yhteistyöstä koronatilanteen aikana. Samalla voi saada vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin suurelta asiantuntijajoukolta. Olkoon illan avainsanoja dialogisuus, yhteistyö, jakaminen ja rakentava yhteistyö, sanoo Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Ulla Siimes.  

Tilaisuutta voi seurata osoitteessa https://msv2020.in.howspace.com/

Tapahtuman järjestävät Opetushallitus, Suomen Vanhempainliitto ry, OAJ, Kuntaliitto, YLE Oppiminen ja YLE Uutisluokka.

Tervetuloa mukaan! 

#maailmansuurinvanhempainilta

Lisätietoa

Valpuri Kurppa, puh. 029 533 1716, valpuri.kurppa [at] oph.fi
Pia Kola-Torvinen, puh. 029 533 1525, pia.kola-torvinen [at] oph.fi