Uutinen

Maailman suurin vanhempainilta 12.11. klo 18: Hyvää koulupäivää!

Ajankohtaista Perusopetus
Maailman suurimmassa vanhempainillassa jaetaan vanhempien näkemyksiä lasten ja nuorten tulevaisuudesta – niin mahdollisuuksista kuin huolista. Illan aikana keskustelemme, mistä hyvä koulupäivä muodostuu ja miten kodin ja koulun yhteistyöllä voidaan vahvistaa koululaisten hyvinvointia sekä tulevaisuususkoa. Tervetuloa!
Maailman suurin vanhempainilta -kampanjakuva

Maailman suurimman vanhempainillan teemalla Hyvää koulupäivää! - nyt ja tulevaisuudessa
haluamme muistuttaa, miten tärkeää on voida toivottaa koululaiselleen Hyvää koulupäivää, ihan kaikissa tilanteissa. 

– On tärkeää, että vanhemmat ja huoltajat voivat luottaa siihen, että koulussa huolehditaan lasten ja nuorten hyvinvoinnista ja tuetaan heitä esimerkiksi koronatilanteen esiin nostamissa huolissa ja haasteissa. Tässä luottamuksen rakentamisessa koulun ja kodin yhteydenpito ja tapaamiset ovat arvokkaita, Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Ulla Siimes sanoo.

Myös lasten ja nuorten positiivisen tulevaisuususkon säilyttämisessä ja kodin ja koulun yhteistyöllä on suuri merkitys.

– Opettajat ja vanhemmat – me kaikki aikuiset voimme omalta osaltamme vaikuttaa siihen, että lapset ja nuoret säilyttävät uskon myönteiseen tulevaisuuteen myös epävarmoina aikoina. Toivon että vanhempainillasta vanhemmat saavat myös konkreettisia keinoja lasten koulunkäynnin tukemiseen ja ideoita yhteistyöhön koulun ja myös muiden vanhempien kanssa, Opetushallituksen pääjohtaja, Olli-Pekka Heinonen sanoo.

Valtakunnallisen vanhempainillan suora lähetys alkaa 12.11. klo 18

Maailman suurin vanhempainilta järjestetään suorana verkossa 12.11. klo 18-19.15. Illan aikana järjestetään myös valtakunnallinen vanhempien verkkokeskustelu, jossa kysymyksiin on vastaamassa asiantuntijoita Opetushallituksesta, Vanhempainliitosta, OAJ:sta ja Kuntaliitosta. Illan juontaa Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Ulla Siimes.

Tilaisuuden avaa opetusministeri Li Andersson tervehdyksellään vanhemmille. Tämän jälkeen kuulemme Yle Uutisluokan nuorten ajatuksia hyvästä koulupäivästä. Lasten ja nuorten kaveruussuhteisiin johdattelee tutkija Silja Martikainen. Lisäksi Kuuleeko-podcastin juontaja toimittaja Anu Heikkinen kertoo, millaisia viestejä heille on kantautunut vanhemmilta.

Illan kohti tulevaisuutta -paneelissa keskustelevat Olli-Pekka Heinonen, Opetushallituksen pääjohtaja ja Tuija Turunen, PsT, johtava psykologi, psykoterapeutti, Terveystalo sekä Otto Tähkäpää, tulevaisuusasiantuntija, Lasten ja nuorten säätiö.

Osallistu vastaamalla Maailman suurimman vanhempainillan ennakkokysymyksiin

Mistä tietää, että lapsella on ollut hyvä koulupäivä? Minkälaisia huolia tai mahdollisuuksia näet, kun mietit lasten ja nuorten tulevaisuutta? Entäpä mitä kuulet koululaiseltasi?

Kerro se meille #maailmansuurinvanhempailta-ennakkokyselyssä. Vastauksiin palataan illan lähetyksessä.

Lisätietoa ohjelmasta ja osallistumisohjeet: www.maailmansuurinvanhempainilta.fi