Uutinen

Muistettavaa 14.5. alkavaan perusopetukseen, varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen

Ajankohtaista Varhaiskasvatus Esiopetus Perusopetus Koronavirus
Mitä tulee huomioida, kun valmistaudutaan siihen, että koululaiset palaavat lähiopetukseen vielä tällä kevätlukukaudella? Miten järjestetään opetus ja esiopetus sekä varhaiskasvatus siten, että huomioidaan terveysviranomaisten ohjeistus tartuntojen ehkäisemiseksi?
Kuvituskuva, etualalla pensseleitä

Koulutus- ja kasvatusalalla valmistaudutaan nyt uusiin järjestelyihin 14.5. alkaen. Sivuiltamme löydät päivitetyt ohjeet perusopetuksen, esiopetuksen ja varhaiskasvatuksen järjestämiseen. Ohjeistuksissa käydään läpi tärkeimmät asiat, jotka on huomioitava ja myös vanhempien on hyvä tietää.

Perusopetus

Kaikki koululaiset palaavat lähiopetukseen 14.5. alkaen. Ohjeistuksesta löydät kootusti asiat, jotka opetusta järjestettäessä on huomioitava. Oppilaita myös valmistetaan lähiopetukseen paluuseen jo etäopetuksen aikana.

Esiopetus

Kaikkien lasten tulee osallistua opetussuunnitelman mukaiseen esiopetukseen loppulukuvuodeksi 14.5. alkaen. Esiopetukseen osallistuvilla lapsilla on lisäksi oikeus varhaiskasvatukseen. Löydät esiopetuksen ohjeistuksesta tärkeimmät asiat, jotka esiopetuksessa tulee huomioida.

Varhaiskasvatus

Lapsimäärät kasvavat varhaiskasvatuksessa 14.5. alkaen. Katso varhaiskasvatuksen ohjeesta, mitä on tärkeää huomioida.

Aamu- ja iltapäivätoiminta

Kulujen lähiopetuksen paluun ohella monet lapset palaavat myös aiemmin osallistumaansa aamu- ja iltapäivätoimintaan. Tutustu ohjeistukseemme normaaliolojen lainsäädännön mukaiseen aamu- ja iltapäivätoimintaan siirtymiseen.

Jäikö ohjeistuksessamme jokin asia pohdituttamaan?

Vastaamme koronavirukseen ja opetustoimeen liittyviin kysymyksiin osoitteessa info [at] oph.fi virka-aikana klo 8.–16.00. Lähetä kysymyksesi osoitteella info [at] oph.fi.

Katso myös:

Koulutusta johtamiseen muutoksessa

Järjestämme koulutus- ja kasvatusalan johtajille kolme maksutonta webinaaria, jotka käsittelevät muutoksen, hyvinvoinnin ja myötätuntokulttuurin johtamista. Koulutuspäivät ovat: 12.5., 18.5. ja 25.5. Tervetuloa! 

Tutustu webinaariin!