Uutinen

Neljä helppoa kotikansainvälistymismahdollisuutta

Koulutus ja tutkinnot Varhaiskasvatus Esiopetus Perusopetus Lukiokoulutus Taiteen perusopetus Erasmus kouluissa Erasmus+ yleissivistävälle koulutukselle eTwinning Kansainvälistyminen Opettajat ja kasvattajat
Miten tuoda kansainvälisyys luontevaksi osaksi koulusi tai päiväkotisi arkea? Opetushallituksen kansainvälistymispalveluiden ohjelmat tarjoavat matalan kynnyksen kansainvälistymismahdollisuuksia kaiken ikäisille oppijoille.
Henkilö pitää maapalloa kädessään

1. Erasmus kouluissa –ohjelma

Erasmus kouluissa -ohjelman kautta kouluille tarjoutuu ainutlaatuinen mahdollisuus tuoda kansainvälisyys konkreettisesti osaksi opetusta. Ohjelman verkkopalvelussa opettajat voivat valita sopivan Erasmus-, vaihto- tai tutkinto-opiskelijan vierailemaan luokassa. Ohjelmaan osallistuminen on maksutonta ja vierailijat voivat  esimerkiksi: 

  • osallistua kielten- sekä aineenopetukseen 
  • kertoa Erasmus-opiskelustaan opinto-ohjauksen tunnilla 
  • toteuttaa kansainvälisyyteen liittyvän projektin yksittäisen luokan kanssa tai  
  • osallistua koulun kv-päivän ohjelmaan 

Rekisteröidy: https://matchingmachine.hci.fi/ 
Lue lisää: www.erasmuskouluissa.fi

 

2. eTwinning -yhteistyö

eTwinning tarjoaa kätevän ja turvallisen ammatillisen yhteistyöverkoston, johon kuuluu lähes 800 000 opettajaa eri puolilta Eurooppaa ja sen lähiympäristöä. eTwinningin avulla on helppo löytää kumppaniluokka ja käynnistää yhteistyö. eTwinning kannattaa liittää arkipäivän koulutyöhön, sillä se tukee loistavasti opetussuunnitelmien tavoitteita ja sisältöjä.  


Lue lisää: www.oph.fi/fi/etwinning 
Rekisteröidy: www.etwinning.net

Lämpimästi tervetuloa mukaan! 

 

3. School Education Gateway -mahdollisuuksia 

Kehitä kansainvälistä osaamistasi School Education Gatewayn verkkokurssien, webinaarien ja opetusmateriaalien avulla. Esimerkiksi kuukauden aikana kerran viikossa lähetettäviin englanninkielisiin MOOC-verkkokursseihin osallistuu satoja eurooppalaisia opettajia.  

Lue lisää: www.schooleducationgateway.com

 

4. Hae apulaisopettajaa 

Tiesitkö, että voit hakea apulaisopettajaa kouluusi tai päiväkotiisi? Apulaisopettaja on korkeakouluopiskelija toisessa Erasmus+ -ohjelmamaassa ja hän saa muutaman kuukauden harjoittelutuen omasta yliopistostaan. Koulut ja päiväkodit voivat tarjota heille harjoittelupaikkoja kolmessa erilaisessa portaalissa.   

Lue lisää:

https://www.erasmusinschool.com/ 
www.schooleducationgateway.eu/ 
http://erasmusintern.org/