Uutinen

Opettajien Talous tutuksi -koulutukset tänä vuonna etänä

Opettajat ja kasvattajat Perusopetus Lukiokoulutus Opettajat ja kasvattajat Historia Kotitalous Matematiikka Opinto-ohjaus Oppilaanohjaus Yhteiskuntaoppi Yleissivistävä koulutus
Opettajien maksuttomat Talous tutuksi -koulutukset pidetään tänä vuonna etänä seurattavina seminaareina. Koulutuksissa käsitellään ajankohtaisia talousasioita asiantuntijaesitysten avulla, ja niitä voi seurata vapaasti ympäri Suomea.
Talous tutuksi

Talous tutuksi -kiertue vaihtuu koronatilanteen vuoksi kahdeksi etänä seurattavaksi aamupäiväseminaariksi. Koulutukset järjestetään yhteistyössä Opetushallituksen, Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liiton HYOL ry:n, Finanssiala ry:n, Suomen Pankin, Pörssisäätiön sekä Talous ja nuoret TAT:n kanssa. Koulutukset järjestetään syyskuussa perjantaina 4.9. ja torstaina 10.9. 

Koulutukset on suunniteltu erityisesti historian ja yhteiskuntaopin opettajille, matematiikan opettajille, kotitalousopettajille, luokanopettajille, rehtoreille, opoille sekä opettajiksi opiskeleville. Koulutus sopii niin perusopetuksen kuin lukionkin opettajille. Osallistuminen ei vaadi aikaisempaa osallistumista tai taustatietoja.

Ensimmäisessä seminaarissa perehdytään talousosaamisen PISA-tutkimuksen tuloksiin ja siitä vedettäviin johtopäätöksiin sekä konkreettisiin vinkkeihin koulujen yrittäjyyskasvatukseen. Toisessa seminaarissa luvassa on asiantuntijaluentoja, joissa pääekonomistit Tiina Helenius työeläkeyhtiö Elosta ja Henna Mikkonen Säästöpankkiryhmästä käyvät läpi koronan vaikutuksia maailmantalouteen ja Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri summaa vaikutuksia osakemarkkinoille. Lopuksi Suomen Pankki antaa johdatuksen digitaaliseen keskuspankkirahaan ja virtuaalivaluuttojen maailmaan.

Koulutusten ohjelma

Voit tutustua koulutusten ohjelmaan tarkemmin Finanssiala ry:n sivuilla. Voit myös ladata tarkemman ohjelman alta.

PISA-tutkimuksesta yrittäjyyskasvatukseen

4.9.2020 klo 9.00–11.00

9.00 Talousosaamisen PISA-tulokset tulivat – miten talousosaamista jatkossa edistetään?

9.50 Miten talous-, yrittäjyys- ja työelämäosaamista opetetaan peruskouluissa ja lukioissa? Käytännön esimerkit

10.35 Nuoren yrittäjän toiveet yrittäjyysopetukselle

Koronan isku talouteen – ja kryptovaluutat

10.9.2020 klo 9.00–11.00

9.00 Maailmantalous koronan jälkeen

9.40 Koronakriisi osakemarkkinoilla

10.20 Kryptovaluutat ja digitaalinen keskuspankkiraha – Mistä oikein on kyse?

Koulutusten seuraaminen 

Tilaisuudet striimataan sekä Youtubessa että Teamsissa. Teams-osallistuminen vaatii ilmoittautumisen, mutta se mahdollistaa kysymysten esittämisen ja kommentoinnin reaaliajassa. Voit ilmoittautua kumpaankin koulutukseen alla olevien linkkien kautta. Ilmoittautuneille lähetetään muun muassa seminaarin esitysmateriaalit, ja palautetta kerätään tilaisuuden jälkeen.

Kumpaakin seminaaria voit seurata Finanssiala ry:n sivuille ilmestyvien striimien kautta. Seminaarien tallenteet ovat myös jälkikäteen katsottavissa. Finanssialan sivuille pääset alla olevan linkin kautta.

    Liitteet