Uutinen

Osallistu kansainväliseen yhteistyöhön kotonasi: digitaalisia mahdollisuuksia eTwinningin ja EPALEn avulla

Ohjelmat Varhaiskasvatus Esiopetus Perusopetus Lukiokoulutus Ammatillinen koulutus Vapaa sivistystyö Aikuiskoulutus Erasmus+ Erasmus+ aikuiskoulutukselle Erasmus+ ammatilliselle koulutukselle Erasmus+ yleissivistävälle koulutukselle eTwinning Digitaalisuus Kansainvälistyminen Koulutuksen kehittäminen Opettajat ja kasvattajat Opetus ja ohjaus Oppimisympäristö
Haluatko osallistua kansainväliseen yhteistyöhön siellä, missä olet? Digitaalisten verkkofoorumien eTwinning ja EPALE avulla kehität digitaitojasi ja luot itsellesi kansainvälisiä, ammatillisia verkostoja vaikka kotoa tai kesämökin laiturilta. Nyt on hyvä aika miettiä, kuinka voit hyödyntää näitä palveluja myös tulevaisuudessa.
EPALE ja eTwinning -logot

Keväästä 2020 tuli erilainen kuin olimme odottaneet. Kansainvälinen toiminta kuten vaihdot, täydennyskoulutukset, job shadowing, opetusjaksot ulkomailla, tapahtumat ja tapaamiset jäivät haaveeksi koronaviruksen (COVID-19) aiheuttaman poikkeustilan myötä.

Siinä missä yhteiskuntamme näyttää avautuvan kesää kohti ja tavallisempi arki koittaa, saa kansainvälinen liikkuvuus vielä odottaa. Tässä tilanteessa haluamme kutsua sinut osallistumaan kansainväliseen yhteistyöhön siellä missä olet – kotona tai kesämökin laiturilla. Nyt on hyvä aika myös miettiä, kuinka voit hyödyntää näitä palveluja myös tulevaisuudessa.     

eTwinning – tee yhteistyötä opettajien ja oppilaiden kanssa digitaalisesti

Kohderyhmä: päiväkotien, peruskoulujen, lukioiden ja ammattikoulujen henkilökunta

”Emme ole yksin, vaikka olemme eristyksissä. eTwinningin avulla voimme matkustaa mihin tahansa Euroopassa ja luoda yhteyksiä uusiin ystäviin.”

Tule mukaan opettajien eurooppalaiseen verkostoon. eTwinningin avulla voit keskustella, jakaa materiaaleja, osallistua täydennyskouluksiin ja luoda opetussuunnitelman mukaisia projekteja kansainvälisessä yhteistyössä.

Koulujen toimiessa etänä eTwinning tukee opettajia tarjoamalla heille mahdollisuuden käyttää virtuaalista TwinSpace-alustaa saman koulun opettajien projekteihin. eTwinningiin on myös luotu uusi ryhmä ”eTwinning at home”. Ryhmässä jaetaan vinkkejä etäopetukseen.

Rekisteröidy eTwinningiin, niin olet mukana 800.000 opettajan verkostossa ja pääset hyödyntämään kumppanifoorumia ja täydennyskoulutusmahdollisuuksia. Jos haluat pysyä ajan tasalla siitä, mitä eTwinningissä tapahtuu Suomessa, tilaa uutiskirjeemme osoitteesta uutiskirje.oph.fi.

Lue lisää eTwinningistä
Rekisteröidy eTwinningiin (siirryt toiseen palveluun)
Löydä kumppani eTwinning-projektiin (siirryt toiseen palveluun)
Inspiroidu Kummun koulun visualisoinnista, joka havainnollistaa ”We are art” -projektissa käytettyjä digityökaluja (siirryt toiseen palveluun)
 

Inspiroidu videosta, joka kertoo Havukosken koulun ”ICT World” -projektista.


EPALE - Aikuiskoulutuksen eurooppalainen foorumi: tietoa aikuisten oppimisesta, verkostoja, ammatillista kehittymistä ja projekteja kansainvälisesti 

Kohderyhmä: aikuiskoulutus, vapaa sivistystyö, aikuisten oppimisesta kiinnostuneet 

”Koronavirus ei pysäytä koulutusta: poikkeustilan aikana moni EU:n kansalainen pysyttelee kotona, josta käsin aukeavat laajat verkko-oppimismahdollisuudet.”

Tule mukaan Euroopan suurimpaan aikuiskoulutuksen ammattilaisten yhteisöön. EPALEn avulla voit jakaa tietoa ja parhaita käytäntöjä aikuisten oppimisesta, oppia uutta tietolähteiden, uutisten ja ajankohtaisten blogikirjoitusten avulla, luoda henkilökohtaisia ammatillisia verkostoja sekä etsiä hankekumppaneita Erasmus+-projekteihin Euroopan laajuisesti. EPALEn etusivulta löydät poikkeustilaa koskevia työkaluja, kuten tietoa digitaalisista oppimistyökaluista ja verkkokursseista, kokemuksia aikuiskouluttajan arjesta poikkeustilassa sekä muita resursseja aikuisiällä oppimiseen.      

Liity jo tänään yli 60 000 aikuiskouluttajan ammatilliseen yhteisöön. EPALEn rekisteröityneenä käyttäjänä saat foorumin kaikki interaktiiviset toiminnot käyttöösi. Lähetämme sinulle myös halutessasi kuukausittaisen uutiskirjeen. Kansainvälistyä voit milloin ja missä vain!
 

Inspiraatiota EPALEsta saat tutustumalla lyhyeen esittelyvideoon.


Lue lisää EPALEsta (siirryt toiseen palveluun)
Rekisteröidy EPALEn käyttäjäksi (siirryt toiseen palveluun)
Löydä kumppani Erasmus+-projektiin (siirryt toiseen palveluun)