Uutinen

PERUTTU: DiscoverEU-haku auki 12.–26.3.2020

Ohjelmat Nuorisotyö Kansalaistoiminta EU:n nuoriso-ohjelmat Eurodesk Ilmasto Kansainvälistyminen
DiscoverEU-haun avautuminen on peruttu koronaviruksen takia. Haku siirtyy myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan. Tuoreimmat tilannepäivitykset löydät Euroopan nuorisoportaalista (europa.eu/youth/discovereu).
Discover EU

HAKU SIIRTYY MYÖHEMMIN ILMOITETTAVAAN AJANKOHTAAN.

Haku avautuu 12.3.2020 (klo 13 Suomen aikaa) ja päättyy 26.3.2020 (klo 13 Suomen aikaa). Voit hakea matkalippua, jos

  • olet EU-kansalainen,
  • olet syntynyt 1.7.2001– 30.6.2002,
  • olet valmis matkustamaan 1.7.2020 ja 28.2.2021 välisenä aikana.

Lippuja jaetaan yhteensä 30 000 kappaletta. Matkustusaika on 1–30 päivää. Yhdenvertaisuus huomioidaan siten, että lipun lisäksi matkustajalle voidaan korvata esimerkiksi vammasta tai muusta erityistarpeesta syntyviä lisäkuluja. Lippua voi hakea yksin tai pienen kaveriporukan kanssa.


Kestävämmän matkailun ja elämäntavan puolesta

DiscoverEU-aloitteen taustalla on Euroopan unionin halu investoida nuoriin ja tulevaisuuteen luomalla eri maista tuleville nuorille kohtaamisen ja arkioppimisen paikkoja. Kestävä Eurooppa -teema näkyy maata myöten matkustamisen ohella siinä, että lipun saavat nuoret kutsutaan yhteiseen tapaamiseen Euroopan ympäristöpääkaupunkiin. Osallistujia kannustetaan myös jakamaan parhaimpia ekologisen matkustamisen vinkkejä verkossa.

Nuorilla on oma #DiscoverEU Official -Facebook-ryhmä, jossa osallistujat etsivät matkaseuraa, esittävät kysymyksiä ja jakavat tietoa.

Lippua haetaan sähköisesti Euroopan nuorisoportaalissa. Samalta sivustolta löydät paljon lisätietoja DiscoverEU-aloitteesta!