Uutinen

Rekisteröidy Europassin käyttäjäksi!

Palvelut
Europassi-portaalin kautta käyttäjät voivat luoda kokonaisvaltaisen profiilin, jonka avulla he voivat tarkastella ja esitellä omaa opiskelu- ja työhistoriaansa.
Europassi Portfolio

Rekisteröityneille enemmän ominaisuuksia käyttöön

Uudessa Europassissa on edelleen mahdollista luoda ansioluetteloita ja saatekirjeitä vieraskäyttäjänä. Lisäksi niin vieraskäyttäjä kuin rekisteröitynytkin käyttäjä voi hakea työpaikkoja ja kursseja Europassi-portaalin kautta.

Rekisteröityneellä käyttäjällä on lisäksi mahdollisuus tallentaa ansioluettelot, saatekirjeet ja todistukset omaan Kirjastoonsa ja jakaa niitä Kirjaston kautta. Merkittävin uudistus on Europassi-portfolio. Käyttäjä voi luoda kokonaisvaltaisen profiilin, johon voi lisätä työ- ja opiskelukokemukset, kiinnostuksen kohteet ja taitonsa. Näiden tietojen perusteella Europassin älykäs ehdotustyökalu ehdottaa työpaikkoja ja kursseja.

Miten rekisteröidytään käyttäjäksi?

Rekisteröityminen tapahtuu Europassi-portaalin kautta. Klikkaamalla "Luo oma ilmainen Europassi" -painiketta portaalin etusivulla pääsee lomakkeelle, jolle kirjataan omia tietoja. Profiilin luomiseen kannattaa käyttää aikaa, sillä se edistää käyttökokemusta myöhemmin. Lisäämällä profiilin eri osioihin tietoja voi niitä ottaa käyttöön suoraan profiilista, kun luo saatekirjeitä tai ansioluetteloita.

Lisäämällä kiinnostuksen kohteet sekä taidot pystyy hyödyntämään Europassin ehdotustyökalua. Ehdotustyökalun beta-versio tarjoaa profiilin tietojen perusteella kurssi- ja työpaikkaehdotuksia. Nämä tulevat näkyviin profiilin yleisnäkymään.

Jatkuvaa kehitystä kohti parasta Europassia

Europassi-portaalia ja sen toimintoja kehitetään jatkuvasti. Käyttäjien palaute ja kehittämisideat tuovat tärkeää tietoa kehitystyön tueksi. Voit lähettää palautetta meille europassi [at] oph.fi tai Euroopan komission palautelomakkeella.