Uutinen

Uuden Europassin toiminnot

Palvelut
Uutta Europassia on helppo käyttää. Europassin avulla voi koota osaamisensa yhtenäiseksi profiiliksi, etsiä työ- ja opiskelumahdollisuuksia ja suunnitella uraansa.
Europassi infograafi

Europassin toiminnot pähkinänkuoressa

  • Kirjastoon käyttäjä voi tallentaa ansioluettelonsa, saatekirjeensä, todistuksia ja muita dokumentteja. Kaikki tallentaminen on turvallista ja EU:n tietoturvasäädäntöjen mukaista. Tiedostoja on helppo jakaa ja ladata muuhun käyttöön Kirjaston kautta.
  • Hakutoiminnolla käyttäjä voi etsiä työpaikkoja ja kursseja koko Euroopan alueelta. Europassin älykäs ehdotustyökalu tarjoaa työpaikka- ja kurssiehdotuksia profiiliin lisättyjen tietojen perusteella.
  • Profiilin avulla käyttäjä voi luoda kokonaisvaltaisen kuvan osaamisestaan ja kiinnostuksen kohteistaan. Profiilin tietoja voi helposti hyödyntää esimerkiksi ansioluetteloiden luomisessa, sen voi jakaa tai valita osia jaettavaksi esimerkiksi työpaikkaa haettaessa. Kiinnostuksen kohteiden lisääminen edistää Europassin ehdotustyökalun toimintaa.
  • Ammatillisen tutkinnon ja korkeakoulututkintotodistuksen liitteistä sekä liikkuvuustodistuksesta löytyy tietoa Europassi-portaalista.

 

Takaisin Europassin etusivulle