Uutinen

Uudistunut Lukuliike.fi tukee ammattilaisia ja perheitä lasten lukutaidon edistämisessä

Opettajat ja kasvattajat Varhaiskasvatus Perusopetus Lukiokoulutus Ammatillinen koulutus Opettajat ja kasvattajat
Lukuliikkeen uudistuneilta sivuilta löydät nyt kohdennetusti tietoa lukemisesta ja lukutaidon kehittämisestä eri alan ammattilaisille, kuten opettajille, varhaiskasvattajille ja kirjastoammattilaisille.
Lukuliike

Sivustolta löytyy nyt oma osionsa perheille, jotka miettivät, miksi lukutaito on tärkeää tai mitä sen edistämiseksi voisi tehdä. Tästä osiosta kannattaa vinkata esimerkiksi vanhempainillassa, jossa voi myös hyödyntää Lukuliikkeen kotisivuilta löytyviä vanhempainiltamateriaaleja.

Sivuille on koottu myös monipuolinen materiaalipankki, jota voi hyödyntää opetuksessa, perheen kanssa tai arjessa ylipäänsä.  Materiaalipankista löydät lukemiseen liittyviä haasteita, tehtäviä ja oppaita.

Tutustu materiaalipankkiin

Vinkki: Ajankohtaisista artikkeleista löytyy nyt Lukuliikkeen seurantaryhmän puheenjohtaja Juha Itkosen kirjoitus uusimpien PISA-tulosten merkityksestä ja Päivi Heikkilä-Halttusen artikkeli kuvakirjojen merkityksestä lapsille. Tervetuloa tutustumaan!

Mikä on Lukuliike?

Lukuliike on hallitusohjelmaan kirjattu jatkuva ohjelma, jonka tavoitteena on edistää Suomessa asuvien lukutaitoa, lapset ja nuoret edellä. Lukuliike laajentaa lukutaidon käsitettä ja tuo esiin monilukutaitoa sekä monikielisyyttä.