Uutinen

Uusi Europassi on julkaistu

Palvelut Lukiokoulutus Ammatillinen koulutus Korkeakoulutus Europassi Tutkintojen tunnustaminen Digitaalisuus Kansainvälistyminen Opetus ja ohjaus
Europassin uusi päivitetty versio julkaistiin 1.7.2020. Liikkuvuustodistukset, tutkintotodistusten liitteet ja CV-pohjat ovat edelleen käytettävissä. Uusi Europassi poikkeaa vanhasta tarjoamalla enemmän ja uusia työkaluja käyttäjille.
Europassi Tietokone

Oppilaitosten rooli säilyy

Uudistuksesta huolimatta oppilaitosten rooli esimerkiksi todistusten ja liitteiden myöntäjänä säilyy. Opetushallitus tukee oppilaitoksia ja esimerkiksi Europassista tiedottamiseen on saatavilla maksutonta materiaalia.

Liikkuvuustodistukset ja tutkintojen liitteet

Liikkuvuustodistusten myöntäminen on helpottunut. Liikkuvuustodistukset ovat nyt löydettävissä Europassi-portaalista ilman salasanaa. Ohjeet liikkuvuustodistuksen täyttämiseen löytyvät edelleen Opetushallituksen verkkosivuilta.

Korkeakoulututkintotodistuksen sekä ammatillisen tutkintotodistuksen liitteiden myöntäminen tapahtuu kuten aikaisemminkin. Myös näiden myöntämiseen ohjeet löytyvät Opetushallituksen sivuilta.

 

Opetushallituksen Europassi-sivuja uudistettu

Myös Opetushallituksen Europassi-sivusto on käynyt läpi päivityksen. Uusilta sivuilta löytyy tietoa niin opetuksen tueksi kuin liitteiden ja todistusten myöntämiseen. Tietoa ja tukea löytyy Palvelut-otsikon alta. Sivustolta löytyy myös hyödyllisiä artikkeleita sekä uutisia.

Oppilaitokset voivat ohjeistaa opiskelijoita Europassi-portaalin pariin. Portaali tarjoaa mahdollisuuden myös urasuunnittelulle ja portaalia voi esitellä esimerkiksi työelämäopintojen yhteydessä.

Jatkuvaa kehitystä kohti parasta Europassia

Europassi-portaalia ja sen toimintoja kehitetään jatkuvasti. Oppilaitosten ja käyttäjien palaute tuovat tärkeää tietoa kehitystyön tueksi. Europassia kehitetään jatkuvasti yhteistyössä jäsenmaiden ja sidosryhmien kanssa. Kehittämistä voi edelleen seurata ja siihen voi osallistua projektisivuilla.

Tutustu uuteen Europassiin

Uusi Europassi pähkinänkuoressa
Tutustu Europassiin eurooppalaisessa portaalissa

Takaisin Europassin etusivulle