Uutinen

Uusi Koulukoulu-verkkokurssi tutustuttaa huoltajat peruskoulun toimintatapoihin

Opettajat ja kasvattajat Perusopetus Opettajat ja kasvattajat
Koulukoulu on maksuton älypuhelimella tehtävä lyhytverkkokurssi peruskoululaisten vanhemmille ja huoltajille. Kurssin tehtävänä on auttaa vanhempia päivittämään tietonsa peruskoulusta: mitä siellä nykyään tehdään, miten ja miksi? Materiaalit soveltuvat myös koulun vanhempainiltoihin ja vanhemmille järjestettäviin etätapahtumiin.
Koulukoulu

Koulukoulu-verkkokurssi vahvistaa jaettua ymmärrystä peruskoulun toimintatavoista, oppimiskäsityksestä ja arvopohjasta sekä antaa huoltajille uusia eväitä lastensa koulunkäynnin tukemiseen. Materiaalissa kerrotaan esimerkiksi, mitä tarkoittaa laaja-alainen osaaminen Juvanpuiston koulussa Espoossa.

Koulukoulun valmiita vuorovaikutuksellisia materiaaleja koulut voivat hyödyntää vanhempainilloissa ja vanhemmille järjestettävissä etätapahtumissa. Materiaalia voi käyttää myös VESO-päivässä ja ottaa kurssin osaksi koulun syksyn ohjelmaa.

Materiaalipankista löydät:

  • Vinkkilistan Koulukoulun hyödyntämiseen
  • Vanhempainillan vetäjän vinkit ja ohjeet
  • Videot vanhempainiltaan
  • Power point -rungon vanhempainillan kuljetukseen
  • Viestipohjan Wilma-viestiksi huoltajille
  • Kuvamateriaalia ja mallipäivitykset koulun some-kanaviin

Opetushallitus rahoittaa Koulukoulun toteuttamisen osana #paraskoulu 2.0 -ohjelmaa. Työtä koordinoi Edita osana Peruskoulun elementit -hanketta. OPPIVA-verkosto on ollut tiiviisti mukana kurssin kehittämisessä.

Koulukoulu-materiaalit löydät OPPIVA-verkoston sivuilta. Verkkosivulta saat myös selkeät ohjeet ja materiaalit Koulukoulusta viestimiseen.