Uutinen

Valtionavustushaku ammatillisen koulutuksen kehittämiseen

Koulutus ja tutkinnot Ammatillinen koulutus Rahoitus
Ammatillisen koulutuksen laadun ja tasa-arvon kehittämisohjelmaan liittyen Opetushallitus avaa valtionavustushaun. Avustuksella on tarkoitus kehittää opiskelun henkilökohtaistamista ja varmistaa koulutuksen laatua. Verkostohankkeille on varattu 4 miljoonaa euroa valtionavustusta.
Kuvituskuvassa ikkunan asentaja

Ammatillisen koulutuksen laadun ja tasa-arvon kehittämisohjelmalla tuetaan hallitusohjelman keskeisten tavoitteiden valmistelua sekä kootaan ammatillisen koulutuksen kehittämistoimintaa yhdeksi laajemmaksi kokonaisuudeksi.  

Ensimmäisessä vaiheessa haetaan rahoitusta alueverkostoille, joiden tehtävänä on yhtenäistää henkilökohtaistamisprosesseja, kehittää henkilökohtaistamisen asiakaslähtöisyyttä ja varmistaa ammatillisen koulutuksen laatua työpaikalla järjestettävässä koulutuksessa. Kehittämisellä edistetään opiskelijoiden yksilöllisiin osaamistarpeisiin vastaamista ja ohjaus- ja tukitoimien tarpeen tunnistamista. Lisäksi tavoitteena on kehittää työelämäpalvelujen ja opetuspalvelujen yhteistyötä.

Kehittämishankkeissa on tavoitteena ottaa käyttöön henkilökohtaistamiseen ja työpaikalla järjestettävään koulutukseen liittyviä toimintamalleja ja materiaaleja, joita on tuotettu Parasta-kehittämistyössä.

Rahoitusta henkilökohtaistamisen kehittämisen ja koulutuksen laadun varmistamisen hankkeille voi hakea 29.5.2020 asti.

Lisätietoja

Opetusneuvos Tuija Laukkanen, tuija.laukkanen(at)oph.fi