Uutinen

Vasuista vauhtia varhaiskasvatukseen tulee taas!

Opettajat ja kasvattajat Varhaiskasvatus Opettajat ja kasvattajat
Vasuista vauhtia -tapahtumaa vietetään jälleen tänä syksynä, mutta tällä kertaa kokonaisen teemaviikon verran 31.8-4.9.2020. Viikon teemana on Jokaisen lapsen oikeus laadukkaaseen varhaiskasvatukseen, ja juhlistamme tapahtumaa julkaisemalla uutta materiaalia varhaiskasvatuksen henkilöstön tueksi.
Vasuista vauhtia -varhaiskasvatukseen

Vasuista vauhtia on Opetushallituksen jokavuotinen tapahtuma, joka tuo esiin varhaiskasvatuksen merkitystä lapsen kasvun ja oppimisen tukena.  
 
– Näinä poikkeuksellisina aikoina varhaiskasvatuksen merkitys korostuu entisestään ja haluamme nostaa yhteiseksi teemaksi ”Jokaisen lapsen oikeus laadukkaaseen varhaiskasvatukseen”. Teemaviikon avulla kannustamme varhaiskasvatuksen toimijoita jatkuvaan ja suunnitelmalliseen varhaiskasvatustyöhön. Lisäksi tarkoituksena on jakaa paikallisesti kerättyjä ideoita ja ajatuksia toimintaan sekä jatkaa varhaiskasvatuksen kehittämistä yhdessä, opetusneuvokset Kati Costiander ja Charlotta Rehn sanovat.

Opetushallitus julkaisee teemaviikon aikana neljänä peräkkäisenä päivänä videotervehdykset varhaiskasvatuksen asiantuntijoilta seuraavista aiheista

  • taidekasvatus – Lapsen on oikeus ilmaista itseään monin eri muodoin
  • hyvinvointi – Lapsella on oikeus kuulua ryhmään ja saada kavereita
  • lapsen tuki – Lapsella on oikeus hoitoon, huolenpitoon ja tukeen

Pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen avaa teemaviikon maanantaina 31.8 julkaistavalla videolla.

Teemaviikko päättyy paikalliseen tapahtumapäivään perjantaina 4.9

Tapahtumapäivä antaa hyvän mahdollisuuden esitellä huoltajille, kuntalaisille ja kaikille varhaiskasvatuksesta kiinnostuneille, miten paikalliset varhaiskasvatussuunnitelmat sekä päiväkodin ja perhepäivähoidon oma toiminta ovat vaikuttaneet varhaiskasvatuksen kehittämiseen. Tapahtumissa on hyvä huomioida voimassa olevat koronaan liittyvät rajoitukset ja ohjeistukset.

Tehkää teemapäivästä omannäköisenne yhdessä lasten kanssa! Jakakaa tunnelmia somessa #vasuistavauhtia.  
 
Tapahtuman oma kampanjasivu on avattu. Kaikki tapahtumaviikkoon liittyvät materiaalit ja tulostettavat aineistot tullaan julkaisemaan kampanjasivuilla teemaviikon edetessä.  
 
Vuoden 2020 Vasuista vauhtia -tapahtumaviikon yhteyshenkilöt:

Kati Costiander etunimi.sukunimi [at] oph.fi
Charlotta Rehn etunimi.sukunimi [at] oph.fi