Uutinen

Ammatillisen koulutuksen laatupalkinto Ammattiopisto Luoville

Koulutus ja tutkinnot Ammatillinen koulutus Johtaminen ja hallinto Koulutuksen kehittäminen Laatu ja kehittäminen
Laatupalkinto-logo

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi vuoden 2021 ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon Ammattiopisto Luoville. Lisäksi myönnettiin kunniamaininta Suomen Diakoniaopisto Oy:lle (SDO).

Opetus- ja kulttuuriministeriö jakoi ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon ammatillisen koulutuksen valtakunnallisessa ammatillisen koulutuksen seminaarissa Hämeenlinnassa. Vuoden 2021 laatupalkinnon teemana oli tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden vahvistaminen ja oppimiserojen kaventaminen. Hakemukset olivat korkeatasoisia ja niissä näkyi koulutuksen järjestäjien vahva panostus laadunhallintaan. Palkittava organisaatio erottautui muista erinomaisuudella teemassa.

Laatupalkinto kannustaa laadun kehittämiseen

Laatupalkinnoilla tuetaan ja kannustetaan ammatillisen koulutuksen järjestäjiä kokonaisvaltaiseen laadun arviointiin ja kehittämiseen. Olennainen osa laatupalkintojen myöntämistä on hyvien käytäntöjen esille nostaminen koulutuksen kehittämiseksi sekä koulutuksen järjestäjien vertaisoppiminen. Lisäksi kilpailulla tehdään tunnetuksi ammatillista koulutusta.