Uutinen

Ammatillisen koulutuksen todistusmääräys muuttuu

Koulutus ja tutkinnot Ammatillinen koulutus Osaamisen arviointi
Opetushallituksen määräykseen (OPH-2147-2020) todistuksiin ja niiden liitteisiin merkittävistä tiedoista ammatillisessa koulutuksessa tulee muutamia muutoksia 1.8.2021 alkaen. Muutokset perustuvat koulutuksen järjestäjiltä ja opintohallintojärjestelmien toimittajilta tulleeseen palautteeseen.
Kuvituskuvassa kädet, jotka kättelevät

Opetushallituksen määräykseen (OPH-2147-2020) todistuksiin ja niiden liitteisiin merkittävistä tiedoista ammatillisessa koulutuksessa tulee muutamia muutoksia 1.8.2021 alkaen. Muutoksessa yhtenäistetään todistuksiin merkittävät tietoja, jotka koskevat tutkintojen ja koulutuksen järjestämislupaa sekä koulutuksen järjestäjän ja oppilaitoksen yhteystietoja.

Lisäksi EU- ja ETA-alueiden ulkopuolella järjestävässä tutkintokoulutuksessa annettavien todistusten kieli on muutettu vastaamaan ammatillisesta koulutuksesta annetun lain (531/2017, 30 § 2 mom) säännöksiä. Opintosuoritusotteeseen merkittävistä tiedoista poistetaan tiedot koulutuksen sisällöstä ja kestosta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisina.

Muutettu määräys julkaistaan Opetushallituksen verkkosivuilla myöhemmin.

Lisätietoja

ammatillinenkoulutus [at] oph.fi