Uutinen

Ammatillisten oppilaitosten rakennusten tilaa selvitetään

Koulutus ja tutkinnot Ammatillinen koulutus
Opetushallitus toteuttaa nykytilaselvityksen ammatillisten oppilaitosten rakennuksista ja niiden suunnittelusta. Oppilaitosrakennuksia koskeva kysely tehdään kevään 2021 aikana ja selvitys valmistuu vuoden lopulla.
Kuvituskuvassa nainen Opetushallituksen etuovella

Vuonna 2018 valtioneuvosto käynnisti Terveet tilat 2028 -toimenpideohjelman kehittääkseen julkisen rakennuskannan kuntoa ja vähentääkseen sisäilmasta oireilevien määrää. Ohjelman tarkoituksena on vakiinnuttaa kiinteistönpidon toimintatapa, jossa säännöllisesti arvioidaan rakennusten kuntoa, sopivuutta käyttötarkoitukseensa sekä kuullaan käyttäjien kokemuksia.

 

Opetushallitus selvittää oppilaitosrakennusten nykytilaa

Osana Terveet tilat 2018 -toimenpideohjelmaa Opetushallitus toteuttaa nykytilaselvityksen ammatillisten oppilaitosten rakennuksista ja niiden suunnittelusta. Selvityksen tekee FCG Konsultointi Oy. Tarkoituksena on, että kevään 2021 aikana koulutuksen järjestäjille lähetetään kysely, joka koskee kuntien, kuntakonsernien ja kuntayhtymien omistamia oppilaitosrakennuksia.  

Koulurakennusten suunnittelua ja ylläpitoa koskevien määräysten toimeenpanoa sekä mahdollisia säädösmuutos- ja ohjaustarpeita esittelevä selvitys julkaistaan marraskuussa 2021. Vastaava nykytilaselvitys yleissivistävien oppilaitosten rakennuksista on valmistunut jo aiemmin vuonna 2020.

 

Lisätietoa

Lisätietoa oppilaitosrakennusten nykytilaselvityksestä antaa sähköpostitse

  • erityisasiantuntija Heli Anttalainen heli.anttalainen [at] oph.fi 
  • yli-insinööri Arto Pekkala arto.pekkala [at] oph.fi