Uutinen

Educa järjestettiin tänä vuonna verkossa – vielä ehdit katsoa monipuolisen messuohjelman tallenteena!

Ajankohtaista Varhaiskasvatus Perusopetus Lukiokoulutus Oppivelvollisuuden laajentaminen Kansainvälistyminen Koulutuksen kehittäminen Koulutusvienti Opettajat ja kasvattajat
Koulutus- ja kasvatusalan keskeinen tapahtuma Educa järjestettiin 29.-30.1. 2021 verkkotapahtumana. Educassa vieraili kahden päivän aikana yhteensä 15 649 kävijää.
Paneelikeskustelu Educa verkossa -messuilla

Opetushallitus oli mukana sekä messuohjelmassa molempina messupäivinä että brändiään uudistaneen OPH Oppimateriaalien virtuaaliosastolla. Osasto oli tapahtuman suosituin ja ylitti reilusti yli tuhannen kävijän rajan. 

Messujen ruotsinkielinen osuus Hörnan järjestettiin jo keskiviikkona 27.1. suorana verkkolähetyksenä. Teemana oli tasa-arvoinen koulutus. Iltapäivän aikana ohjelmaa seurasi kaikkiaan noin 600 henkilöä. Hörnan sai katsojilta hyvää palautetta sekä kiinnostavista aiheista että verkkototeutuksesta – ohjelmaan pystyi nyt syventymään kaikessa rauhassa.  

Opetushallituksen messuohjelman ajankohtaisia aiheita olivat oppivelvollisuuden laajentaminen ja koronapandemian vaikutukset oppilaitoksiin ja kansainväliseen yhteistyöhön. Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen osallistui messuohjelmassa kahteen paneelikeskusteluun, joista perjantain kansainvälisen ohjelman teemana oli suomalaisten koulutusjärjestelmän tulevaisuudennäkymät viiden eri maan koulutusjärjestelmiä vertailevan kansainvälisen tutkimushankkeen kautta tarkasteltuna. Lauantain paneelissa pohdittiin korona-ajan poikkeusolojen tilannekuvaa oppilaitoksissa ajankohtaisten tutkimusten ja selvitysten valossa.

–  Päällimmäinen tunne on kiitollisuus siitä hyvästä työstä, mitä opettajat, rehtorit, sivistystoimi ja koko koulun henkilöstö sekä lasten vanhemmat ovat tehneet, jotta tästä poikkeusajasta on selvitty mahdollisimman pienin vaurioin, Heinonen totesi. 

Educa-messuohjelma on katsottavissa tallenteena huhtikuun 2021 loppuun asti.