Uutinen

Ehdota vuoden 2021 tutoropettajaa!

Opettajat ja kasvattajat Perusopetus Opettajat ja kasvattajat
Voit ehdottaa vuoden tutoropettajaksi henkilöä, joka mielestäsi ansaitsee tunnustuksen tekemästään erinomaisesta työstä. Opetushallitus valitsee vuoden tutoropettajan ehdotusten perusteella.
Kaksi opettajaa työskentelee tietokoneella

Vuoden tutoropettaja valitaan nyt kolmatta kertaa. Valinnan tuloksista kerrotaan Valtakunnallisessa tutoropettajapäivässä, joka järjestetään 1.9.2021 Hämeenlinnan Aulangolla.

Vuoden tutoropettaja voi olla kokenut guru tai nouseva tähti – tai jotakin aivan muuta

Tutoropettajalla tarkoitetaan opettajaa, joka toimii omassa yhteisössään muiden opettajien vertaiskouluttajana ja -tukena. Tutoropettaja on usein erikoistunut digitaitojen kouluttamiseen, mutta hän voi tukea kollegoitaan myös muiden taitojen opettelussa.

Ilmiantamasi tutoropettaja voi olla henkilö, joka on omalla esimerkillään ja lakkaamattomalla tarmollaan lisännyt opettajien välistä vuorovaikutusta, verkostoitumista ja yhteistyötä. Hän voi olla mittavan uran tehnyt opetusteknologia-guru tai vaikkapa arvioinnin kehittämiseen hurahtanut nouseva tähti. Onko hän sujuva verkostoituja, joka levittää tutoropettajatoiminnan ilosanomaa muihin kouluihin, kuntiin tai vielä laajemmalle? Vai ennemminkin paikallisen tason vaikuttaja, joka on auttanut lähikollegojaan ratkaisemaan etäopetuksen käytäntöihin liittyviä haasteita?

Vuoden tutoropettajan voi tunnistaa edellä mainituista kuvauksista tai sitten hänellä voi olla muita vahvuuksia. Tee ehdotuksesi vuoden tutoropettajaksi viimeistään keskiviikkona 21.5.2021.