Uutinen

Erasmus+ -ohjelmaa Suomessa pitkään luotsannut Mikko Nupponen jää eläkkeelle

Koulutus ja tutkinnot Erasmus+ Kansainvälistyminen
Opetusneuvos Mikko Nupponen

Erasmus+ -ohjelman kansallisen toimiston johtajana Suomessa pitkään toiminut opetusneuvos Mikko Nupponen on jäämässä eläkkeelle, ja hänen seuraajansa paikka on avautunut haettavaksi. Suomen kansallisessa toimistossa työskentelee noin 50 henkilöä. Erasmus+ -ohjelman lisäksi kansallinen toimisto vastaa Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelman toimeenpanosta.

– On ollut etuoikeus seurata kolmen vuosikymmenen ajan EU:n koulutusohjelmien kehittymistä pienistä kokeiluista isoksi, miljoonia eurooppalaisia koskettavaksi Erasmus+ -ohjelmaksi, Nupponen sanoo. Pieneksi maaksi Suomi on pärjännyt ohjelmissa poikkeuksellisen hyvin, ja ohjelmat ovat antaneet uusia mahdollisuuksia ja näkökulmia jo kolmannesmiljoonalle suomalaiselle. EU-ohjelmien vaikutus suomalaiseen koulutus- ja nuorisokenttään on ollut merkittävä. 

– Tänä vuonna alkanut uusi Erasmus+ -ohjelmakausi lisää entisestään mahdollisuuksia ja nyt korostetusti myös uusille toimijoille hankkia osaamista ja verkostoitua kansainvälisesti, Nupponen toteaa. 

Nupponen on toiminut uransa aikana EU-ohjelmien ja kansainvälisyyden parissa jo ennen Erasmus+ -ohjelmaa silloisessa Opetushallituksessa toimineen Leonardo-keskuksen johtajana, Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskuksessa CIMOssa sekä erilaisissa tehtävissä Brysselissä ja opetus- ja kulttuuriministeriössä.