Uutinen

Erasmus+ -rahoitusta haettavana syksyllä kansainväliseen toimintaan

Ohjelmat Erasmus+ Erasmus+ aikuiskoulutukselle Erasmus+ ammatilliselle koulutukselle Erasmus+ korkeakoulutukselle Erasmus+ nuorisoalalle Erasmus+ yleissivistävälle koulutukselle Kansainvälistyminen
Erasmus+ -ohjelmassa järjestetään syksyllä 2021 hakukierros, jossa on haettavana avustuksia sekä liikkuvuustoimintaan (KA1) että yhteistyöhankkeisiin (KA2). Hakuajat ovat lokakuussa ja marraskuussa. Myös Erasmus+ -akkreditointia voi hakea syksyllä.
Nuoret pitävät käsissään puhallettavaa maapalloa

Erasmus+ -ohjelman syksyn hakukierroksella on haettavana avustuksia sekä kansainvälisiin liikkuvuuksiin että yhteistyöhankkeisiin. Liikkuvuustoimintoja on haettavana usealla sektorilla. Nuorisoalalla haussa ovat nuorisovaihdot, nuorisotyöntekijöiden liikkuvuushankkeet sekä uutena nuorten osallistumishankkeet. Nuorten osallistumishankkeiden tavoitteena on edistää nuorten aktiivisen kansalaisuuden kehittymistä sekä tietoisuuden lisäämistä EU:n yhteisistä arvoista ja perusoikeuksista.

Koulutussektorin liikkuvuustoiminnoissa järjestetään syksyllä ylimääräinen hakukierros. Liikkuvuusrahoitusta on jaossa yleissivistävän koulutuksen ja aikuiskoulutuksen lyhytkestoisiin liikkuvuushankkeisiin. Lyhytkestoiset liikkuvuushankkeet mahdollistavat rajatumman liikkuvuustoiminnan sekä oppilaille että opettajille ja ovat esimerkiksi uusille toimijoille oiva tapa tutustua Erasmus+ -ohjelman tarjoamiin mahdollisuuksiin. 

Kaikkien näiden toimintojen hakemusten määräaika on 5.10.2021 klo 13.00 Suomen aikaa (12.00 CET).

Yhteistyöhankkeilla kehität organisaatiotasi

Erasmus+ -ohjelman avulla voit myös kehittää organisaatiosi toimintaa yhdessä eurooppalaisten kumppanien kanssa. Erasmus+ yhteistyöhankkeissa on tarjolla vaihtoehtoja niin uusille kuin kokeneemmille hanketoimijoille. Pienimuotoiset kumppanuushankkeet voivat olla pieniä, muutaman partnerin hankkeita, joissa keskitytään hyvien käytänteiden vaihtamiseen tai pienimuotoiseen kehittämiseen. Kumppanuushankkeet ovat laajempia yhteistyöhankkeita, joissa kehitetään konkreettisia tuotteita kuten vaikkapa yhteisiä opintokokonaisuuksia, opetusmateriaalia, koulutuksia tai palveluja.

Syksyn hakukierroksella haettavana ovat:

  • pienimuotoiset kumppanuushankkeet (yleissivistävä koulutus, ammatillinen koulutus, aikuiskoulutus, nuorisoala)
  • kumppanuushankkeet (nuorisoala)

Syksyn hakukierroksella kumppanuushankkeiden ja pienimuotoisten kumppanuushankkeiden hakemusten määräaika on 3.11.2021 klo 13.00 Suomen aikaa (12.00 CET).

Liikkuvuustoiminnassa siirrytään akkreditointiin

Vuoden 2021 alussa alkaneella Erasmus+ -ohjelmakaudella painotetaan yhä vahvemmin pitkäjänteistä ja strategista liikkuvuustoimintaa. Organisaatioita kannustetaankin hakemaan akkreditointia, joka tarkoittaa laatuvarmistettua "Erasmus+ -jäsenyyttä". Myönnetyt akkreditoinnit ovat voimassa koko ohjelmakauden ajan. Tämä takaa organisaatioille vuosittaisen rahoituksen liikkuvuustoimintaan vuoden 2027 loppuun asti. 

Koulutussektorilla akkreditointihaut järjestetään vuosittain syksyisin. Vuoden 2021 akkreditointihakujen määräaika on 19.10.2021 klo 13.00 Suomen aikaa (yleissivistävä koulutus, ammatillinen koulutus ja aikuiskoulutus). Hauilla tuetaan sekä oppilaiden, opiskelijoiden että opettajien pitkäjänteistä liikkuvuustoimintaa.

Nuorisoalan akkreditointihaku on avoin ja jatkuvasti haettavissa 31.12.2021 saakka. Kansallinen toimisto on kuitenkin asettanut päivämääriä, jolloin se ottaa hakemuksia käsiteltäviksi. Syksyn 2021 akkreditointihaun määräajat nuorisoalalla ovat 5.10.2021 ja 31.12.2021 klo 13.00 Suomen aikaa

Akkreditoimattomat tahot voivat yhä hakea rahoitusta yksittäisille hankkeille kaikilla vuosien 2021–2027 hakukierroksilla.

Hakuneuvontaa ja tukea hakijoille 

Järjestämme hakijoille hakuneuvontatilaisuuksia verkossa. Saat perustietoa kyseisestä toiminnosta, ohjeita budjetin laatimiseen sekä vinkkejä laadukkaan hakemuksen kirjoittamiseen. Neuvomme myös sähköpostitse ja puhelimitse.