Uutinen

Kansainvälinen yhteistyö kiinnostaa ammatillisessa koulutuksessa haastavista ajoista huolimatta

Ohjelmat Erasmus+ Erasmus+ ammatilliselle koulutukselle Kansainvälistyminen
Uuden Erasmus+ -ohjelmakauden ensimmäiset hakukierrokset päättyivät toukokuussa. Haettavana oli sekä yhteistyöhankkeet että liikkuvuusavustukset. Yhteistyöhankkeita haettiin yhteensä 32 kappaletta ja liikkuvuusavustusta haki 42 akkreditoitua koulutuksenjärjestäjää. Haasteellinen vuosi näkyy vielä hieman hakemustilastoissa, mutta yhteistyöhankkeita haettiin ilahduttavan runsaasti.
Ihminen tietokoneen ääressä kirjoittamassa

Liikkuvuusavustusta haki 42 koulutuksenjärjestäjää. Uusi ohjelmakausi tarjoaa uudenlaisia mahdollisuuksia liikkuvuuteen. Uuden ohjelmakauden liikkuvuushankkeissa liikkuvuutta voidaan järjestää nk. monimuotoliikkuvuutena, eli ensin osa jaksosta voidaan aloittaa virtuaalisesti etänä, jonka jälkeen varsinainen ulkomaanjakso toteutuu toisessa maassa.  Ulkomaanjakso voi olla myös opiskelijan osallistuminen ammattitaitokilpailuihin ulkomailla ja opettajat voivat osallistua kursseille, joilla he voivat päivittää kielitaitoa tai ammatillista osaamista. Akkreditoiduille koulutuksen järjestäjille uusi ohjelmakausi mahdollistaa myös liikkuvuusavustuksen käyttämisen globaaliin liikkuvuuteen Euroopan ulkopuolisiin maihin. 

Yhteistyöhankkeita haettiin yhteensä 32 kappaletta. Yhteistyöhankkeissa uutena toimintona on pienimuotoiset kumppanuushankkeet, jotka on suunnattu erityisesti uusille hakijoille. Nämä pienimuotoiset kumppanuushankkeet hanketyyppinä tarjoaa hyvän mahdollisuuden aloittaa kansainvälinen yhteistyö ja kehittää kumppaneille tärkeitä teemoja.  

Uudella ohjelmakaudella pienimuotoisia kumppanuushankkeita voi hakea nyt kaksi kertaa vuodessa ja seuraava haku on jo syksyllä marraskuussa. Akkreditointihaku liikkuvuuteen päättyy lokakuussa. 

Päätökset kevään hakukierroksen avustushakemuksista saadaan liikkuvuushankkeiden osalta elokuun loppuun mennessä ja yhteistyöhankkeiden osalta syyskuun loppuun mennessä. 

Tulevia hakuaikoja 

Akkreditointihaku (KA120-VET) päättyy 19.10. 2021 

Pienimuotoisten kumppanuushankkeiden (KA210-VET) haku päättyy 3.11. 2021