Uutinen

Music Moves Europe -tuloksia julkaistu – suomalaisia mukana 2 hankkeessa

Ohjelmat Luova Eurooppa Kansainvälistyminen Rahoitus
Euroopan komissio on julkaissut odotetut tulokset neljältä eri Music Moves Europe -hakukierrokselta. Tukea sai yhteensä 42 hanketta ympäri Eurooppaa.
Music Moves Europe

Suomalaisia on mukana 2 hankkeessa. LiveFIN ja Bar Loose ovat mukana hankkeessa, joka sai tukea Cooperation of small music venues -haussa. Se tuo esille pienten, ns. ruohonjuuritason elävän musiikin klubien kulttuurista, sosiaalista ja yhteiskunnallista merkittävyyttä. Hankkeessa on mukana paitsi kotimaisia klubeja, myös yhteistyötahoja Virosta, mm. Live Music Estonia ja Kulttuurklubi Tempel. 

LiveFIN ry:n toiminnanjohtajan Jenna Lahtisen mukaan hanke nostaa klubien roolia yhteiskunnalliseen keskusteluun.

- Klubien rooli aktiivisen musiikkikulttuurin ylläpitäjänä ja monimuotoisuuden vaalijana on kiistaton. Klubien merkitys myös artistien urakehitykselle on oleellinen. Kuitenkaan klubien vaikuttavuutta ei useinkaan huomioida vetovoimatekijänä tai yhteiskunnallisessa päätöksenteossa. Hankkeen tavoitteena on nostaa esille noiden klubien merkitystä ja vaikuttavuutta luomalla yhteistyöverkostoja ja yhteiskunnallista keskustelua, vaihtamalla tietoa ja parhaita käytänteitä, sekä tekemällä tutkimusta, Lahtinen kuvaa.

Toinen suomalaisväritteinen hanke on Co-creation and co-production scheme for the music sector -haussa tukea saanut italialaisen So Whatin vetämä hanke, jossa on Suomesta mukana Minnamurra Music Management & Agency. Se valmentaa kansainväliselle uralle tähtääviä jazzmuusikoita.

- Minulle hanke merkitsee oman kansainvälisen osaamisen jakamista ja Minnamurran toiminnan edelleen laajentamista kv. valmennusten puolella, kertoo Minnamurraa vetävä Minna Huuskonen.

Alta löydät linkit kaikkiin nyt julkaistuihin hakutuloksiin.