Uutinen

Opettajien virtuaalikahveilla puhetta ammatillisen koulutuksen ajankohtaisista aiheista

Koulutus ja tutkinnot Ammatillinen koulutus
Opetushallitus toteuttaa kevään 2021 aikana vapaamuotoisia keskustelutilaisuuksia ammatillisen koulutuksen ajankohtaisista teemoista. Verkossa toteutetut tilaisuudet on suunnattu erityisesti ammatillisen koulutuksen opetus- ja ohjaushenkilöstölle. Ensimmäiset virtuaalikahvit järjestetään helmikuussa.
Kuvituskuvassa juodaan kahvia talvimaisemassa

10.2.2021 Uutiseen päivitetty linkki 8.3.2021 virtuaalikahvien tapahtumatietoihin  

Mennyt vuosi muutti yhteydenpitotapojamme. Kun tapaamiset seminaarien kahvitauoilla ja kokousten väliajoilla ovat jääneet pois, epäviralliselle kuulumisten vaihdolle on pitänyt etsiä uudenlaisia keinoja.

Kevään 2021 aikana kokeillaan, kuinka Opetushallituksen ja ammatillisen koulutuksen opetus- ja ohjaushenkilöstön välistä vuoropuhelua on mahdollista vahvistaa kuukausittain järjestettävillä, vapaamuotoisilla keskusteluhetkillä. Teams-alustalla toteutettavat keskustelut ajoittuvat iltapäiviin ja ovat kestoltaan pitkän kahvitauon mittaisia.    

 

Ensimmäisillä virtuaalikahveilla aiheena on oppivelvollisuuden laajentaminen

Ensimmäinen opettajien virtuaalikahvitilaisuus toteutetaan 8.2.2021 klo 14 alkaen. Silloin keskustellaan erityisesti oppivelvollisuuden laajentamisesta.

”Oppivelvollisuuden laajentamista koskeva lainsäädäntö hyväksyttiin joulukuussa, ja säädösten toimeenpano on alkanut. On mielenkiintoista kuulla, miten uudistus on otettu vastaan eri puolilla Suomea”, toteaa opetusneuvos Kaisa Räty. Räty oli mukana valmistelemassa oppivelvollisuuden laajentamista ja osallistuu myös helmikuussa ensimmäisille virtuaalikahveille.

”Uudistuksen toteuttamista edistää vuorovaikutus eri toimijoiden välillä. Virtuaalikahvit ovat yksi mahdollisuus vuoropuheluun ja kokemusten vaihtoon,” Kaisa Räty pohtii.  Tilaisuudessa selvitetään myös teemoja, joista kevään aikana järjestettävillä virtuaalikahvihetkillä halutaan keskustella. 

 

Virtuaalihetkiä kehitetään palautteen perusteella

Kevään aikana opettajien virtuaalikahveja toteutetaan:

  • ma 8.2.2021
  • ma 8.3.2021
  • to 8.4.2021
  • ma 10.5.2021.

Tarkemmat tiedot tapahtumista Teams-linkkeineen löytyvät Opetushallituksen verkkosivujen tapahtumakalenterista.  

Mikäli keskustelutilaisuudet koetaan tarpeellisiksi, niitä jatketaan syyskaudella. Palautetta ja kehittämisehdotuksia kerätään kevään aikana. 

 

Lisätietoja

Lisätietoja opettajien virtuaalikahveista voi pyytää yli-insinööri Jaana Villikka-Stormilta, jaana.villikka-storm [at] oph.fi