Uutinen

Perform Europe -kiertue- ja levitystukihaun 1. vaihe käynnistyy

Ohjelmat Kulttuuri Luova Eurooppa
Perform Europe tukee kokeiluja, jotka tähtäävät esittävän taiteen kestävämpään rajat ylittävään kiertuetoimintaan ja digitaaliseen levitykseen. Samalla testataan ja luodaan alan tarpeisiin vastaavia uusia EU-tuen muotoja. 15.6. käynnistyy pilotin kaksivaiheinen rahoitushaku kentän toimijoille.
Perform Europe

Perform Europe on Luova Eurooppa -ohjelman rahoittama eurooppalainen pilottihanke, jonka avulla esittävän taiteen kenttä (teatteri, tanssi, sirkus ja katutaide) pääsee testaamaan innovatiivisia kansainvälisiä kiertuemalleja ja pohtimaan parhaita tapoja levittää esittävän taiteen teoksia yli rajojen kestävällä ja inklusiivisella tavalla.  15.6. käynnistyy pilotin kaksivaiheinen rahoitushaku kentän toimijoille. Se pohjautuu kentältä kerättyyn tarvekartoitukseen ja alan toimijoiden yhteiseen ideointiin.

Kaksivaiheinen haku kannustaa ideointiin ja verkostoitumiseen

1. vaiheessa kiinnostuneet tuottaja- ja esittäjätahot (mm. esittävän taiteen ryhmät ja kollektiivit, yksittäiset taiteilijat, esityspaikat ja festivaalit) voivat hakea mukaan Perform Europen oppimis- ja verkostoitumisvaiheeseen, joka toteutetaan uudella digitaalisella alustalla. Mukaan valitut osallistujat kutsutaan kahteen tilaisuuteen, joissa on tarjolla mentorointia, pitchausta ja parhaiden kokemusten vaihtoa kestävistä ja inklusiivisista kiertuekäytännöistä. Tämä hakuprosessin 1. vaihe on avoinna 15.6.-7.7.2021

2. vaiheessa nämä jo aiemmin mukaan valitut osallistujat pääsevät muodostamaan kumppanuuksia, luomaan uusia kiertue- ja levityssuunnitelmia sekä hakemaan Perform Europe -tukea kiertue- ja levitystoimintaan. Jaossa on kaikkiaan 1,5 miljoonaa euroa. Avustusten suuruus vaihtelee 10.000 ja 100.000 euron välillä. Tukea ei myönnetä tuotantokustannuksiin.

Voit tutustua tarkempiin hakuehtoihin ja -aikatauluihin Perform Europen sivuilla.