Uutinen

Perform Europe testaa uusia tukimalleja esittävän taiteen levitykseen

Ohjelmat Kulttuuri Luova Eurooppa Kansainvälistyminen
Perform Europe tukee kokeiluja, jotka tähtäävät esittävän taiteen kestävämpään rajat ylittävään kiertuetoimintaan ja digitaaliseen levitykseen. Tavoitteena on luoda alan tarpeisiin vastaavia uusia EU-tuen muotoja.
Perform Europe logo ja avajaistilaisuus 28.1.

Perform Europe on Luova Eurooppa -ohjelman rahoittama eurooppalainen pilottihanke, jonka avulla esittävän taiteen kenttä (teatteri, tanssi, sirkus ja katutaide) pääsee testaamaan innovatiivisia kansainvälisiä kiertuemalleja ja pohtimaan parhaita tapoja levittää esittävän taiteen teoksia yli rajojen kestävällä ja inklusiivisella tavalla. Tukea ohjataan vahvasti uusiin digitaalisiin ratkaisuihin. Tavoitteena on selvittää, minkä tyyppiselle tuelle alalla on tarvetta ja luoda uusia näihin tarpeisiin vastaavia tukimuotoja.

Hanketta toteuttavat yhteistyössä alan eurooppalaiset verkostot IETM, EFA, EDN ja Circostrada sekä IDEA.
 

Oletko esittävien taiteiden ammattilainen? Vastaa kyselyyn kentän tarpeista!

Työnsä tueksi Perform Europe kerää tietoa kentän kokemuksista, tarpeista ja prioriteeteista.  Kysely on suunnattu kaikille Luova Eurooppa -ohjelmaan kuuluvista maista tuleville esittävien taiteiden parissa työskenteleville: tekijöille, tuottajille, managereille, esittäjille tai ohjelmistoja suunnitteleville. Vastaamiseen kuluu noin 10 minuuttia. Kyselyä saa mielellään levittää eteenpäin. Linkin siihen löydät alta.