Uutinen

THL:n ilmanvaihto-ohjeistus koskee myös varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen tiloja

Ajankohtaista Varhaiskasvatus Esiopetus Perusopetus Lukiokoulutus Ammatillinen koulutus Korkeakoulutus Taiteen perusopetus Vapaa sivistystyö Koronavirus
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 26.3.2021 julkaistu ohjeistus ilmanvaihdosta on suunnattu tilojen ylläpidosta vastaavalle tekniselle henkilöstölle.
Lasten potkuautoja päivikodin leikkiparkkipaikalla

Ilmanvaihtokysymykset on huomioitava varhaiskasvatuksessa, esiopetuksessa, perusopetuksessa, lukiokoulutuksessa, ammatillisessa koulutuksessa, korkeakoulutuksessa, vapaassa sivistystyössä ja taiteen perusopetuksessa, ja muuhun koulutukseen käytettävissä tiloissa.

Päiväkodeissa ja oppilaitoksissa ilmanvaihdon tulisi olla päällä kaksi tuntia ennen ja jälkeen rakennuksen käytön. Tässä tulisi huomioida myös mahdollinen iltakäyttö ja siivous.

Mikäli ilmanvaihtoa ei voida säätää riittävän tehokkaaksi, voi kyseeseen tulla myös vähintään kerran tunnissa tapahtuva ikkunatuuletus (mielellään ristiveto), esimerkiksi vähintään 15 minuuttia jokaisen oppitunnin jälkeen sekä oppituntien aikana niin usein kuin mahdollista sään niin salliessa.

Tämän uutisen tiedot löytyvät myös UKK-vastauksestamme.