Uutinen

Uuden Luova Eurooppa -ohjelmakauden ensimmäiset hakukierrokset on avattu

Ohjelmat Kulttuuri Luova Eurooppa Kansainvälistyminen
Euroopan komissio on avannut Luova Eurooppa -ohjelmakauden 2021-2027 ensimmäiset rahoitushaut 8.6.2021. Kulttuurin alaohjelman yhteistyöhankkeiden, kirjallisuuden levityshankkeiden ja foorumien hakuajat ovat syyskuussa, eurooppalaisten verkostojen elokuussa. Jo edelliseltä ohjelmakaudelta (2014-2020) tuttujen toimintojen lisäksi ohjelma tukee nyt myös hyvin pieniä hankkeita ja entistä kohdennetumpaa rahoitusta on tarjolla tietyille sektoreille. Jaossa on lähes 126 miljoonaa euroa kulttuuri- ja luovien alojen eurooppalaiseen yhteistyöhön.
Kollaasimainen kuva, jossa on mies ja nainen, punaisia unikkoja sekä maalaustelineitä, maalattua seinäpintaa ja graffitimaalaajan käsi spraymaalaamassa. Lisäksi kuvassa on teksti Creative Europe 2021-2027, Push Boundaries.

Uutista on päivitetty 14.6.2021

Kulttuurin alaohjelman rahoitusta haetaan suoraan Euroopan komission koulutus- ja kulttuurialan toimeenpanovirasto EACEA:sta Brysselistä. Ehdotuspyynnöt on julkaistu Euroopan komission Funding & Tender -portaalissa, loput hakuaineistoista (mm. budjettilomake ja sähköinen hakulomake) julkaistaan lähipäivinä.

Hakemus laaditaan suoraan Funding & Tender -portaaliin. Hakuajat päättyvät seuraavasti:

  • eurooppalaiset yhteistyöhankkeet 7.9.2021
  • eurooppalaiset verkostot 26.8.2021.

Seuraavien tukimuotojen ensimmäiset hakukierrokset avataan myöhemmin kesäkuussa:

  • kirjallisuuden levityshankkeet (hakuaika päättyy syyskuussa)
  • eurooppalaiset foorumit (hakuaika päättyy syyskuussa).

Opetushallitus toimii Luova Eurooppa -ohjelman yhteyspisteenä ja opastaa hakijoita Kulttuurin alaohjelman rahoituksen hakemisessa. Voit olla meihin yhteydessä kaikissa ohjelmaa koskevissa kysymyksissä.

Hakuneuvontatilaisuuksia tulossa kesäkuussa

Järjestämme kesäkuussa hakuneuvontaa verkkotilaisuuksissa. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille ohjelmasta kiinnostuneille ja erityisesti hakemusta valmisteleville. Lisätietoja neuvontatilaisuuksista sivun alalaidassa olevan linkin kautta.

Hakijan on tärkeää tutustua huolellisesti Euroopan komission Funding & Tender -portaalissa julkaistuihin ehdotuspyyntöihin sekä muuhun hakuaineistoon. Verkkosivuiltamme löydät lisäksi vinkkejä hakuprosessiin ja kumppaninhakuun. Henkilökohtaista hakuneuvontaa saat olemalla yhteydessä yhteyspisteen asiantuntijoihin.

Suosittelemme myös tutustumaan jo tuettuun toimintaan. Kaikki edellisellä Luova Eurooppa -ohjelmakaudella (2014-2020) tuetut hankkeet löytyvät ohjelman eurooppalaisesta tietokannasta. Tietoa suomalaisten kulttuuriorganisaatioiden osallistumisesta ja kokemuksista löydät verkkosivujemme Hankepankista.

Luova Eurooppa -ohjelmakausi 2021-2027

Uusi Luova Eurooppa -ohjelma hyväksyttiin 20.5.2021. Se jatkaa edeltäjänsä (Luova Eurooppa 2014-2020) tavoin Euroopan kulttuuri-, av- ja luovien alojen toimijoiden tukemista kolmen ohjelmalohkon puitteissa. Kulttuurin, luovien alojen ja av-alan ohella uusi ohjelma tukee myös uutismediaa. Nyt käynnistyneen uuden ohjelman kokonaisbudjetti on 2,44 miljardia euroa, mikä on noin miljardi euroa edellistä ohjelmakautta enemmän.