Uutinen

Uusien liikkumissuositusten mukaan lapsille ja nuorille suositetaan monipuolista, reipasta ja rasittavaa liikuntaa vähintään tunti päivässä

Ajankohtaista Perusopetus Lukiokoulutus Ammatillinen koulutus Hyvinvointi Opettajat ja kasvattajat Liikunta
Kaikille 7−17-vuotiaille suositellaan monipuolista, reipasta ja rasittavaa liikkumista vähintään 60 minuuttia päivässä yksilölle sopivalla tavalla, ikä huomioiden. Tämä käy ilmi opetus- ja kulttuuriministeriön 7.4. julkaisemista uusista kansallisista lasten ja nuorten liikkumissuosituksista.
Kuvituskuva: Poika pelaa jalkapalloa

Suositus on valmisteltu monitieteisen ja -ammatillisen lasten ja nuorten liikkumisen ja hyvinvoinnin asiantuntijaryhmän yhteistyönä, missä myös Opetushallitus on ollut mukana.

Liikkumissuositus kuvaa tieteelliseen näyttöön perustuen, kuinka paljon ja millaista liikuntaa lapset ja nuoret tarvitsevat hyvinvointinsa turvaamiseksi. Uuden suosituksen mukainen määrä liikkumista voi kertyä useista liikkumisen hetkistä päivän aikana. Runsasta ja pitkäkestoista paikallaanoloa tulisi välttää.

Suosituksen ydin ei ole juuri muuttunut aiemmasta vuoden 2008 suosituksesta, mutta sisältöä on muokattu vastaamaan paremmin viime vuosina merkittävästi kasvanutta, monipuolistunutta ja tarkentunutta tutkimusnäyttöä lasten ja nuorten liikkumisesta. 

Tiedotteen pohjana on käytetty opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotetta.