Uutinen

Vasuista vauhtia -viikon teemana on Lapsen hyvä päivä varhaiskasvatuksessa

Ajankohtaista Varhaiskasvatus Opettajat ja kasvattajat
Varhaiskasvatuksen Vasuista vauhtia -tapahtumaa vietetään tänäkin syksynä kokonaisen teemaviikon verran 6.9.–10.9.2021. Yhteisöllisyys, osallisuus ja lapsen hyvinvoinnin tukeminen ovat lapsen hyvän päivän rakennuspalasia, joihin syvennymme viikon aikana. Hyödynnä viikon materiaalit työssäsi.
Vasuista vauhtia -varhaiskasvatukseen

Pandemia on vaikuttanut lasten, varhaiskasvatuksen henkilöstön ja perheiden elämään monilla eri tavoilla ja jokaisen kokemus on ollut erilainen ja yksilöllinen. Koronatilanne on myös vaihdellut alueellisesti paljon. Hyvinvointiin huomion kiinnittäminen on tilanteen yhä jatkuessa entistä tärkeämpää.

Vasuista vauhtia -teemaviikon tavoitteena on nostaa esiin teemoja, joiden avulla rakentuu hyvä päivä varhaiskasvatuksessa. Yhteisöllisyys, osallisuus ja hyvinvoinnin tukeminen ovat edellytyksiä lapsen hyvälle päivälle. Tähän tueksi tarvitaan aktiivista yhteistyötä ja vuorovaikutusta kotien kanssa. Myös digitaalisuus tarjoaa uusia tapoja vahvistaa osallisuutta varhaiskasvatuksessa. Tästä kerromme lisää viikon aikana julkaistavassa uudessa podcast-jaksossa.

Tapahtuman avulla haluamme kannustaa varhaiskasvatuksen toimijoita jatkuvaan ja suunnitelmalliseen varhaiskasvatustyöhön. Lisäksi tarkoituksena on jakaa paikallisesti kerättyjä ideoita ja ajatuksia toimintaan sekä jatkaa varhaiskasvatuksen kehittämistä yhdessä.

Opetushallitus julkaisee teemaviikon aikana materiaalia tutulla Vasuista vauhtia -verkkosivulla. Pääjohtaja Minna Kelhä tuo terveisensä varhaiskasvatuksen ammattilaisille maanantaina 6.9. julkaistavalla videolla. Luvassa on myös muuta viikon teemaan liittyvää materiaalia.

Jaetaan tunnelmia somessa tunnisteella #vasuistavauhtia

Vasuista vauhtia teemaviikko huipentuu paikalliseen tapahtumapäivään perjantaina 10.9. Päivä antaa hyvän mahdollisuuden esitellä huoltajille, kuntalaisille, päättäjille ja kaikille varhaiskasvatuksesta kiinnostuneille, mistä varhaiskasvatuksen hyvä päivä muodostuu ja miten varhaiskasvatuksessa lasten hyvinvoinnista huolehditaan poikkeuksellisessa tilanteessa.

Tehkää teemapäivästä omannäköisenne yhdessä lasten kanssa! Jakakaa tunnelmia somessa #vasuistavauhtia.

Vasuista vauhtia -teemaviikon sivuilla julkaistaan materiaalia lähempänä 6.9. alkaen.

Maailman suurin varhaiskasvatuksen vanhempainilta 8.9. klo 17:50 verkossa

Opetushallitus järjestää lisäksi viikon aikana yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa ensimmäisen Maailman suurimman varhaiskasvatuksen vanhempainillan keskiviikkona 8.9. klo 17:50 teemalla Iloa ja oppimista – Lapsen hyvä päivä varhaiskasvatuksessa.

Tilaisuudessa keskustellaan kodin ja varhaiskasvatuksen yhteistyöstä sekä varhaiskasvatuksen merkityksestä lapselle ja perheelle. Miten yhdessä tuemme parhaalla mahdollisella tavalla lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista? Millainen on lapsen hyvä päivä varhaiskasvatuksessa ja millaista on varhaiskasvatuksen pedagogiikka?

Katso lisätietoa ja ohjelma tapahtumakalenteristamme.

Vuoden 2021 Vasuista vauhtia -tapahtumaviikon yhteyshenkilöt

Kati Costiander kati.costiander(at)oph.fi
Charlotta Rehn charlotta.rehn(at)oph.fi  
Heidi Sairanen heidi.sairanen(at)oph.fi

Koko Opetushallituksen Varhaiskasvatuksen tiimin puolesta