Uutinen

Ammatillisen koulutuksen toimija, nyt on aika hyödyntää Erasmus+ -ohjelmaa – Hakukierros 2023 käynnistyy!

Ammatillinen koulutus Erasmus+ Erasmus+ ammatilliselle koulutukselle Kansainvälistyminen Rahoitus
Erasmus+ -ohjelma tarjoaa mahdollisuuksia ammatillisen koulutuksen opiskelija- ja henkilöstöliikkuvuuteen sekä koulutuksen kehittämiseen kansainvälisessä yhteistyössä. Jaossa hakukierroksella 2023 on lähes 11 miljoonaa euroa. Kannustamme erityisesti uusia hakijoita liikkeelle vaikkapa pienimuotoisten hankkeiden hakemisen kautta ja autamme mielellämme alkuun.
Maailmankartta.

Liikkuvuushankkeet

Liikkuvuushankkeissa rahoitetaan opiskelijoiden ja henkilöstön ulkomaanjaksoja ja sitä kautta tapahtuvaa osaamisen ja organisaation kehittymistä. Opiskelijoiden ammatillisen ja muun osaamisen kerryttäminen ulkomaanjaksoilla on mahdollista sekä työpaikalla että oppilaitoksessa. Henkilöstö voi jaksoillaan kehittää omaa osaamistaan esimerkiksi osallistumalla työnvarjostusjaksolle tai opetukseen, sekä vahvistaa oman organisaationsa kansainvälisiä verkostoja.

Kumppanuushankkeet

Kumppanuushankkeet ja pienimuotoiset kumppanuushankkeet ovat kansainvälisiä yhteistyöhankkeita, jotka keskittyvät hyvien käytäntöjen vaihtamiseen tai uusien tuotteiden kehittämiseen. Pienimuotoiset kumppanuushankkeet ovat kevyempi yhteistyömuoto ja sopivat etenkin organisaatioille, joilla on vähän tai ei ollenkaan aiempaa kokemusta Erasmus+ -ohjelmasta.

Tukea hakemuksen valmisteluun

Tarjoamme Erasmus+ -hankkeen hakijoille monipuolisesti neuvonta ja -ohjauspalveluita, joita kannattaa hyödyntää. Näistä on hyötyä erityisesti aloitteleville hanketoimijoille.

 Hakuajat

Liikkuvuushankkeet (KA1): 23.2.2023

Kumppanuushankkeet (KA2): 22.3.2023