Uutinen

Culture Moves Europe tarjoaa uusia mahdollisuuksia kulttuurialalle

Ohjelmat Kulttuuri Luova Eurooppa Kansainvälistyminen
Euroopan komissio on lanseerannut rahoitusohjelman, jolla se tukee taiteilijoiden ja muiden kulttuurialan ammattilaisten liikkuvuutta Euroopassa. Culture Moves Europe -ohjelman ensimmäiset rahoitushaut avautuvat syksyn 2022 aikana.
Värikäs ja vauhdikas kuvakollaasi, jossa on hymyileviä ihmisiä, antiikin veistos kukkaseppele päässään, levysoitin ja teksti Culture Moves Europe.

Culture Moves Europe -rahoitusta voivat hakea EU:n Luova Eurooppa -ohjelmaan osallistuvissa maissa toimivat

  • taiteilijat
  • muut taide- ja kulttuurikentän ammattilaiset
  • näitä vastaanottavat organisaatiot.

Ohjelman budjetti on 21 milj. euroa. Seuraavien kolmen vuoden aikana arviolta 7000 taide- ja kulttuurialan ammattilaista pääsee Culture Moves Europe -rahoituksen avulla

  • kehittymään ja työskentelemään kansainvälisesti
  • toteuttamaan tuotantoja tai teoksia kansainvälisessä yhteistyössä
  • esittelemään omaa työtään uusille yleisöille.

Rahoitushakujen järjestämisestä vastaa Goethe-Institut Belgiassa. Lisätietoja voi kysyä myös EU:n Luova Eurooppa -ohjelman yhteyspisteiltä Suomessa ja muissa ohjelmamaissa.

Culture Moves Europe on EU:n ensimmäinen taiteilijoiden liikkuvuustukiohjelma. Se on osa EU:n Luova Eurooppa -ohjelmaa, jonka rahoitustarjonta laajentuu nyt kattamaan alan organisaatioiden lisäksi taide- ja kulttuurialojen ammattilaiset. Yksilöille suunnatun eurooppalaisen kulttuurialan liikkuvuustuen muotoja on testattu aiemmin i-Portunus -pilottiohjelmissa vuosina 2018-2022.

Uutista on päivitetty 21.9. Lisätty linkki Culture Moves Europe -ohjelman lanseeraustilaisuuteen 10.10.2022.