Uutinen

EU:n nuoriso-orkesteri vierailee Suomessa

Ohjelmat Luova Eurooppa
EU-maiden nuorista huippumuusikoista koostuva European Union Youth Orchestra (EUYO) esiintyy huhtikuun alussa Helsingissä ja Tampereella. Pääkonserttti on Musiikkitalossa, mutta orkesteria voi kuulla myös kirjastoissa ja muissa julkisissa tiloissa.
Nuorista soittajista koostuva orkesteri konserttitilanteessa, viulunjouset kohotettuina.

EU:n nuoriso-orkesterin nelipäiväisen Suomen-vierailun huipennus on sunnuntaina 3.4. klo 19 Musiikkitalossa järjestettävä konsertti, jossa orkesteri esiintyy maailmankuulun unkarilaisen maestro Iván Fischerin sekä suomalaisviulisti Kreeta-Julia Heikkilän kanssa. Konsertissa kuullaan Einojuhani Rautavaaran Cantus Arcticus, Sibeliuksen d-molli viulukonsertto sekä Béla Bartókin orkesterikonsertto.

Ainutlaatuinen kolmen konserton ohjelma on omistettu Suomelle ja Helsingille, jossa orkesteri on edellisen kerran vieraillut 18 vuotta sitten.

 - Nyt enemmän kuin koskaan tunnemme, että työmme viestiä – rauhasta, harmoniasta ja yhdessä tekemisen positiivisesta arvosta – tarvitaan, enkä voi kuvitella parempaa paikkaa Euroopassa tämän osoittamiseksi kuin Suomi. Maa, joka ymmärtää ja toimii esimerkkinä näille arvoille, kommentoi nuoriso-orkesterin pääsihteeri Marshall Marcus.

Musiikkitalon konsertin lisäksi vierailuohjelmassa on avoimia harjoituksia, erilaisia yhteisötapahtumia sekä keskustelua kulttuurista. Lauantaina 2.4. orkesteri jalkautuu pienissä kokoonpanoissa Helsingin kirjastoihin ja muihin yleisötiloihin esiintymään yleisölle maksuttomissa kamarikonserteissa. Osa orkesterista jatkaa 4.4. esiintymään Tampereelle.

EUYO toimii EU:n kulttuurilähettiläänä ja sen toimintaa rahoitetaan EU:n Luova Eurooppa -ohjelmasta. Konsertilla ja vierailullaan orkesteri osallistuu Euroopan nuorison teemavuoteen 2022.