Tiedote

Haku korkeakoulujen vieraskielisiin koulutuksiin ja Taideyliopistoon alkaa keskiviikkona 5.1.

Ajankohtaista Korkeakoulutus Opiskelijavalinnat
Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen kevään ensimmäinen yhteishaku järjestetään 5.1.–19.1.2022.
Kuvituskuva, opiskelijat opiskelevat kirjastossa

Korkeakoulujen yhteishaku on jaettu keväällä kahteen erilliseen yhteishakuun. Nyt alkavassa kevään ensimmäisessä yhteishaussa haetaan korkeakoulujen syksyllä alkavaan vieraskieliseen koulutukseen ja Taideyliopiston koulutuksiin. Haku alkaa 5.1. kello 8 ja päättyy 19.1. kello 15.

Kevään ensimmäisessä yhteishaussa on tarjolla 322 hakukohdetta, joista 156 on ammattikorkeakoulujen koulutuksiin ja 166 yliopistokoulutuksiin. Toisen asteen tutkinnon suorittaneille suunnattuja hakukohteita on tarjolla viime vuotta enemmän sekä ammattikorkeakouluissa että yliopistoissa. Yhteishaussa on tarjolla yhteensä vähän yli 6 000 aloituspaikkaa eli noin 500 enemmän kuin vuosi sitten.

Kevään toinen yhteishaku on 16.3.–30.3.2022 ja siinä haetaan korkeakoulujen syksyllä alkavaan suomen- ja ruotsinkieliseen koulutukseen. 

Tammikuun haussa ei mieluisuusjärjestystä

Jokaisessa yhteishaussa voi hakea enintään kuuteen hakukohteeseen. Kevään ensimmäisessä yhteishaussa hakutoiveita ei tarvitse laittaa mieluisuusjärjestykseen, vaan hakija voi tulla hyväksytyksi kaikkiin koulutuksiin, joihin valintamenestys riittää. Hyväksytty hakija voi kuitenkin ottaa vastaan vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan samana lukukautena alkavista koulutuksista. 

Kevään ensimmäisen yhteishaun valintojen tuloksia julkaistaan helmikuun alusta alkaen. Kaikki tulokset julkaistaan viimeistään perjantaina 3.6.

Yhteishaun haku tapahtuu Opintopolku-palvelussa, josta löytyvät myös ensimmäisen yhteishaun koulutukset, valintaperusteet ja ohjeet hakemiseen.

Korkeakoulujen hakijapalvelut neuvovat hakijoita hakemiseen liittyvissä asioissa.

Lisätietoja

  • Suunnittelija Risto Hanhinen, risto.hanhinen [at] oph.fi,  p. 029 533 1615
  • Suunnittelija Topias Kähärä, topias.kahara [at] oph.fi, p. 029 533 1758