Uutinen

Kohtaatko työssäsi maahanmuuttajien korkeakoulutukseen liittyviä kysymyksiä? SIMHE-palvelut tukevat

Ohjelmat Korkeakoulutus Kansainvälistyminen Kotoutuminen Kulttuurinen moninaisuus Maahanmuuttajakoulutus
SIMHE-korkeakoulut kartalla.
SIMHE-korkeakoulut kartalla

Kohtaatko työssäsi maahanmuuttajien korkeakoulutukseen liittyviä kysymyksiä? Maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden korkeakoulutukseen liittyviä kysymyksiä ratkotaan erityisesti Supporting Immigrants in Higher Education in Finland SIMHE-korkeakouluissa, joita on yhteensä kymmenen.

SIMHE-toiminnan tavoitteena on levittää hyviä käytäntöjä ja malleja kansallisesti. SIMHE-palvelujen tavoitteena on sujuvoittaa korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien ja ulkomaalaistaustaisten aiemmin hankitun osaamisen tunnistamista ja tunnustamista sekä korkeakoulutukseen ohjautumista, tutkinnon suorittamista sekä työllistymistä suomalaisille työmarkkinoille kansallisesti ja alueellisesti.

Perehdy SIMHE-palveluihin

Tieto SIMHE-palveluista voi olla hyödyksi esimerkiksi ohjauksen parissa työskenteleville, korkeakoulujen henkilökunnalle, TE-toimistojen henkilökunnalle ja vastaanottopalveluiden henkilökunnalle.

SIMHE-palveluista on tuotettu videoita ja webinaareja, joiden kautta teeman parissa työskentelevät pääsevät perehtymään palveluihin tarkemmin. SIMHEn puitteissa on tehty kaksi webinaaria, joiden kautta pääset tutustumaan SIMHE-palveluihin yleisemmin, sekä tiettyyn valittuun teemaan, johon tilaisuudessa keskitytään. Ensimmäisessä SIMHE-webinaarissa 15.10.2021 keskityttiin ohjauksen hyviin käytänteisiin. Toisessa SIMHE-webinaarissa, 19.8.2022, erityisen tarkastelun kohteena olivat korkeakoulutukseen valmentavat opinnot.