Uutinen

Luova Eurooppa tukee Ukrainaa

Ohjelmat Kulttuuri Luova Eurooppa Ukraina
EU:n Luova Eurooppa -ohjelma tukee Ukrainaa avaamalla räätälöidyn rahoitushaun hankkeille, jotka vahvistavat Ukrainan kulttuuri- ja luovia aloja kriisissä ja pyrkivät kulttuurin keinoin edistämään kotimaansa jättämään joutuneiden ukrainalaisten hyvinvointia.
Henkilö maalaa Ukrainan lippua mielenosoittajan poskeen.

Jaossa on kaikkiaan 5 miljoonaa euroa. Tarkoitus on rahoittaa kolmea laajaa ja kokoavaa hanketta, jotka rahoittavat edelleen pienempiä paikallisia hankkeita. Nyt valittavien hankkeiden sisällä avautuukin pienempiä rahoitusmahdollisuuksia paikallisten hankkeiden toteuttamiseen vuonna 2023 ja sen jälkeen.

Rahoitusta myönnetään hankkeille, jotka 

  • tarjoavat ukrainalaisille taiteilijoille mahdollisuuksia tuoda esiin töitään
  • edistävät kulttuurin keinoin kotimaastaan pakoon lähteneiden ukrainalaisten, erityisesti lasten, sopeutumista heidät vastaanottaneisiin maihin
  • auttavat Ukrainan kulttuurikenttää sodanjälkeisessä jälleenrakennuksessa
  • vahvistavat Ukrainan kulttuuriperintökentän ammattilaisten osaamista maan kulttuuriperinnön suojelussa.

Hankkeita toteuttamassa on oltava vähintään kaksi organisaatiota, joista yksi on Ukrainasta ja yksi jostain muusta Luova Eurooppa -ohjelmaan osallistuvasta maasta. Koska hankkeiden puitteissa on tarkoitus jakaa rahoitusta edelleen pienemmille paikallisille hankkeille, toteuttajilla on oltava vahvaa projektiosaamista. 

Rahoitusta haetaan Funding & Tender -portaalista sähköisellä hakulomakkeella 29.11.2022 mennessä. Lisätietoja voit kysyä Luova Eurooppa -yhteyspisteestä.